,,Ik ben sinds kort BABS - bijzonder ambtenaar burgerlijke stand -, dus ik mag stellen gaan trouwen.''
,,Ik ben sinds kort BABS - bijzonder ambtenaar burgerlijke stand -, dus ik mag stellen gaan trouwen.'' Louisa verwoert

'Ik was rebels, maar absoluut geen slecht kind'

3 mei 2018 om 15:54 lokaal

EDE Harold Verwoert is acteur, zanger en presentator. Maar ook echtgenoot, vader en BABS: bijzonder ambtenaar burgerlijke stand. Verwoert vindt alles wat hij doet leuk en is blij als hij door vroege vogels wordt gewekt en opgeladen aan een nieuwe dag mag beginnen.

Ted Walker

Leeftijd: Slechts 50 jaar.

Woonplaats: Ede.

Burgerlijke staat: Getrouwd.

Beroep: Artiest. Voor zover dat een beroep is. Ik presenteer, acteer, zing en doe allerlei creatieve klussen die op mijn pad komen.

Waar kunnen mensen u van kennen? Recent van 'Rraad de plaats' bij Omroep Max. Ik heb vier keer het nationale songfestival gedaan. Eén keer als backing vocal en drie keer als lead singer. En ik doe veel dinnershows in het land. Natuurlijk is mijn alter ego Coole Piet Diego ook bekend, van de tv-serie De Club van Sinterklaas.

Vrijwilligerswerk: In november doe ik als Diego vaak bezoekjes of optredens.

Over wat voor bezoekjes heeft u het dan? Ik zet me onder meer in voor de stichting 'Doe een wens' en bezoek bijvoorbeeld ziekenhuizen. Afgelopen seizoen vloog Diego eerder naar Nederland voor een meisje met leukemie. Ze moest begin november een hele zware kuur ondergaan. De uitkomst van die kuur was onzeker. Daarom kozen we ervoor om haar voor die kuur te bezoeken. Vreemd trouwens om hierover te praten, dat doe ik normaal nooit.

Hobby´s: Ik ben sinds kort buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (BABS), dus ik mag nu stellen gaan trouwen! Niet doorvertellen hoor, maar ik heb allemaal wilde ideeën. (lacht)

Hoe bent u erbij gekomen om dat te gaan doen? Ik werd geattendeerd op een vacature en dat was echt een schot in de roos. Ik heb al eerder geprobeerd om dit te doen en nu mag het!

Gaat Diego ook mensen in de echt verbinden? Daar heb ik wel over nagedacht. Dat zou toch hilarisch zijn. Ik ga onderzoeken of dat kan en mag.

Hoeveel uur besteedt u per dag aan sociale media? Te veel. Maar ik praat ook nog met mensen hoor!

Drie belangrijkste apps op de telefoon? WhatsApp, Nu.nl en Deezer om muziek te luisteren.

Prettigste moment van de dag? De vroege ochtend, als de wereld nog van de vogels is.

Waarom de ochtend? Ik vind alles wat ik doe zo ontstellend leuk. De ochtend staat in dat licht voor nieuwe energie, opgeladen, leeg en vooral verder gaan of opnieuw beginnen. Het wakker worden van de wereld, het fluiten van de vogels staat gelijk aan 'Yes! Een nieuwe dag'.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Paragliding met een motor achter je rug.

Waarom heeft u dat nog niet gedaan? Ik geef niet snel geld uit aan zaken die niet echt nodig zijn. Om zelfstandig de lucht in te kunnen, kost best wat. En zo'n grote uitgave vind ik voor mezelf niet verantwoord. Ik blijf erover dromen en geniet daar ook van.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Elon Musk, de baas van SpaceX en Tesla, of met Ron Blaauw, eigenaar van een toprestaurant.

Waarom met deze twee? Elon Musk omdat hij een pionier is op het gebied van innovatieve technologie. Het lijkt me waanzinnig interessant om met hem te eten en te praten. En Ron Blaauw? Omdat je dan zeker weet dat je topeten krijgt voorgeschoteld.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ik hoop iets positiefs. Ik was vroeger geen lieverdje.

Vertel? Tja, hoe zeg je dat? Ik was geen 'standaard ventje'. Ik probeerde me altijd te profileren en verzon van alles, waardoor ik in de problemen kwam. Ik heb op school meer naast het aquarium gestaan dan dat ik in de klas zat. Ik stond daar zoveel dat alle vissen al een naam van me hadden gekregen. Ik kan er nu wel om lachen. Ik was rebels, maar absoluut geen slecht kind.

Lijfspreuk: Heb ik niet, maar het 'Desiderata' spreekt me aan.

Wat houdt dat in? Het is een Latijns woord en betekent 'Verlangende zaken'. Het is een stuk tekst, geschreven door Max Ehrmann en in mijn beleving de essentie van ons bestaan. Voor mij geeft deze spirituele tekst houvast. Als ik het even niet meer weet, lees ik dit. Dat brengt me terug naar mezelf en zet zaken in het juiste perspectief.

Wat is uw definitie van geluk? Het moment waarop ik zorgeloos muziek sta te maken

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik ben soms te kort door de bocht.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Aan gadgets.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Eigenlijk met niemand.
Waarom niet? Omdat ik niet kan kiezen. Ik vind iedereen interessant. Hoe komt iemand die dakloos is de dag door? Wat doet een minister-president op een doorsnee dag? En hoe voelt een politieagent zich na een heftige inzet. Ik zou echt niet kunnen zeggen met wie ik zou willen ruilen, omdat ik dan een persoon of een beroep zou noemen en daarmee ieder ander te kort zou doen.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Cruisen in het Caribisch gebied.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Die heb ik gelukkig niet.

Wat was als kind uw droomberoep? Drummer worden in een bekende band.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? DJ spelen bij de wijkvereniging, ik kocht toen nog singletjes.

Wie is uw grote voorbeeld? Velen door de jaren heen, maar niemand specifiek.

]Wat is uw favoriete muziek?] Ik ben qua muzieksmaak eclectisch. Dus ik kies van alles het beste. Van Mozart tot Bob Marley.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik overweeg de lokale politiek in te gaan.

Kunt u daar meer over vertellen? Ik zou mij graag meer willen inzetten voor Ede. Dienend. En ik denk dat ik vanuit een politieke hoek het beste dat doel kan bereiken.

Bent u (bij)gelovig? Ik ben redelijk spiritueel en intuïtief.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Choco sayah, warme chocomel met spekkoeklikeur.

Favoriet eten? Sushi!

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? De lokale omroep hervormen, ze laten behoorlijke steken vallen.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een satelliettelefoon.

Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Aan Ilse Jonker. Een ondernemende vrouw met een gouden strot. Ik ben heel benieuwd naar haar verhaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie