Afbeelding
Ted Walker

Lunterse vos niet licht met één strik te vangen

2 mei 2018 om 12:52 lokaal

LUNTEREN 'Een vos is niet licht met één strik te vangen', zo luidt het spreekwoord. Daar is de beheerder van de eendjesvijver in Lunteren ook achtergekomen. ,,Maar ik zal de strijd winnen'', zegt Rein Hendriksen.

Ted Walker

De beheerder van de eendjesvijver doelt op het feit dat het één of meerdere vossen weer gelukt is om binnen het hek van de vijver te komen. Afgelopen winter lukte dat ook al. De dieren maakte toen een tunnel onder het hek door. Eenmaal binnen deden zij zich te goed aan zeker vijftien kippen, drie kalkoenen en een aantal eenden. ,,Het grootste deel hebben ze toen binnen het hek begraven om kennelijk later op te halen of te verorberen'', vertelt Rein Hendriksen. ,,Na die gebeurtenis hebben we nieuw gaas aangebracht. Rondom de vijver maar ook meteen in de grond. Dus die strijd wonnen we. Ze kwamen er niet meer in.''

Tot vorige week maandag. Toen bleek dat de vos niet licht met één strik te vangen is. ,,Die maandag heb ik twee nieuwe kalkoenen aan de groep toegevoegd. En die lagen dinsdagmorgen dood bij de vijver. Een aantal dode kippen lag weer begraven. Aangezien de dieren niet meer onder het hek door kunnen, kan het niet anders dan dat zij er overheen gegaan zijn,'' zegt Hendriksen.

Tja, en dan komt er een ander spreekwoord om de hoek kijken in het leven van de beheerder. 'Men moet vossen met vossen vangen'. Of te wel, om een slimmerik te kunnen vangen moet je slimmer zijn. ,,Ja maar ik ga die strijd ook echt wel winnen hoor'', zegt Hendriksen. ,,We hebben nu rondom het hek drie stroomdraden aangebracht. En sindsdien zijn ze niet meer binnen geweest. Voor de veiligheid van kinderen gaat de stroom er pas om 22.30 uur op en om 6.00 uur weer af. Buiten die tijden laten de vossen zich toch niet zien. Tot nu toe heeft dit dus gewerkt'', aldus Rein Hendriksen.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie