De dozen met Kotex worden overhandigd door Laura Feller aan Roos Hordijk van de Voedselbank Ede
De dozen met Kotex worden overhandigd door Laura Feller aan Roos Hordijk van de Voedselbank Ede H. Laurijssen

Handen ineen tegen menstruatie-armoede

10 februari 2021 om 22:28 Lokaal Deel je nieuws

Geen enkele vrouw of meisje zou zich zorgen moeten maken over waar de volgende tampon of maandverband vandaan moet komen. Dit is de leidraad van een van de jaardoelen van Soroptimistclub Bennekom en Beekdal. De club heeft menstruatie-armoede als thema gekozen omdat er helaas meisjes en vrouwen zijn die in het dagelijks leven belemmerd worden door het feit dat ze geen of onvoldoende middelen hebben om maandverband of tampons te kopen. Het eerste onderdeel van de actie is heel concreet. Namelijk ervoor zorgen dat in elk geval de cliënten van de voedselbank kunnen beschikken over goed materiaal. Kimberly Clark heeft een royale hoeveelheid Kotex maandverband en tampons beschikbaar gesteld voor de voedselbank Ede. Hierdoor kunnen vrouwen en meisjes ook tijdens hun menstruatieperiode onbelemmerd deelnemen aan het dagelijks leven. 

Volgens een onderzoek van PlanNederland heeft een op de negen meisjes en jonge vrouwen geen geld om goede producten te kopen waardoor ze zich behelpen met toiletpapier, oude lappen etc. Dit maakt ook dat deze meisjes en vrouwen belemmerd worden om naar school of naar het werk te gaan met de nodige gevolgen van dien. 

Soroptimistclub Bennekom en Beekdal is onderdeel van de grootste service-organisatie voor vrouwen ter wereld: Soroptimist International. Deze organisatie zet zich voor de verbetering van de positie van meisjes en vrouwen. Het thema bestrijding van menstruatie-armoede is bij uitstek een thema wat aansluit bij de doelstellingen van het soroptimisme.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie