Artistiek leider Teus van Middelkoop geeft uitleg over het logo van het Adullam Atelier.
Artistiek leider Teus van Middelkoop geeft uitleg over het logo van het Adullam Atelier. Mathilde van Roekel

Atelier Veldheim geopend door deelnemers

9 april 2021 om 11:18 Lokaal Deel je nieuws

Onder het toeziend oog van enkele cliënten is op donderdag 8 april jl. het Adullam Atelier officieel en feestelijk geopend. Het atelier bevindt zich op de bovenverdieping van Veldheim, een dagactiviteitencentrum in Ede en is onderdeel van Stichting Zorg Adullam. Bij de openingshandeling werd een gordijn van verfdruppels opzij geschoven door cliënt Gijsbert van Veldhuizen, waarna de kunstenaars een toelichting gaven op de gemaakte kunstwerken. Margriet Haalboom overhandigde een zelfgemaakt schilderij aan Jan-Dirk Meijering, de manager zorg van Adullam.

De bovenverdieping van Veldheim is omgebouwd tot een atelier. In deze werkruimte wordt kunstzinnige dagbesteding gegeven, wat onder andere bestaat uit tekenen, schilderen, boetseren en houtbewerken. In februari 2020 is er een start gemaakt met twee cliënten. Nu werken elke woensdag zes cliënten in het atelier. Artistiek leider Teus van Middelkoop: “cliënten hebben kunstzinnige talenten gekregen. Het is heel mooi om deze talenten verder te helpen ontwikkelen.” Mogelijk zal in de toekomst ook op andere dagen aan meer cliënten kunstzinnige dagbesteding gegeven worden.

Adullam Gehandicaptenzorg

Adullam is een groeiende identiteitsgeboden organisatie voor het bieden van gehandicaptenzorg. De Bijbel, samen met de Drie Formulieren van Enigheid, stempelt die identiteit en is het richtsnoer voor haar normen en waarden. Adullam verleent binnen 16 zorglocaties zorg aan ruim 500 zorgvragers. Meer dan 500 medewerkers bieden in de diverse dagactiviteitencentra, woonvoorzieningen, logeerhuizen en instellingen voor intensieve 24-uurszorg begeleiding, verzorging, behandeling en verpleging. Meer informatie vindt u op www.adullamzorg.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie