Drie kinderen uit groep 5 van de ESV
Drie kinderen uit groep 5 van de ESV Jolien

‘Healthy Food’ project op de Edese Schoolvereniging

20 april 2021 om 09:09 Lokaal Deel je nieuws

‘Chocolate cake is unhealthy. Grapes are healthy.’ De kinderen van de drie kleutergroepen presenteren op de Engelse dag welke voedingsmiddelen gezond en ongezond zijn. Op de ESV werd de laatste paar weken gewerkt aan het thema ‘gezonde voeding’. 

Op de Edese Schoolvereniging wordt al sinds 2006 Engels aangeboden vanaf groep 1. De ESV volgt de EarlyBird methode waarbij kwaliteit en onderdompeling in de taal belangrijke onderdelen zijn. Het project over ‘Healthy Food’ valt dan ook samen met het kwaliteitsonderzoek van EarlyBird, dat eens in de vier jaar wordt gehouden. Tevens vallen lessen over gezonde voeding onder de kerndoelen van het basisonderwijs; dus met dit project in het Engels leren de kinderen dubbelop. 

De kinderen hebben tijdens het project veel geleerd over gezonde voeding, bv over pakjes met drinken, waarbij in de meeste pakjes te veel suiker zit. Gemiddeld 6 suikerklontjes in een pakje drinken. ‘Fruit drink is unhealthy, it has too much sugar’, ontdekten de kinderen van groep 3-4 door op de achterkant van een pakje drinken te kijken.

In de groepen 5 - 8 leerden de kinderen hoe je een tortilla kunt bereiden met gezonde ingrediënten en hoe je je tortilla in het Engels kunt presenteren. 

Voor het kwaliteitsonderzoek over het geven van Engels, gingen de leerkrachten bij elkaar in de klas kijken en gaven ze elkaar complimenten en tips over de les. Binnenkort horen we of we geslaagd zijn voor de hervisitatie. Wij hebben er alle vertrouwen in. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie