Foto: Pro Persona
Foto: Pro Persona Foto: Pro Persona

Iemand met psychische problemen in jouw leven?

23 augustus 2021 om 10:36 Lokaal Deel je nieuws

Pro Persona Connect organiseert dit najaar een gratis online cursus voor familieleden van mensen met psychische problemen uit gemeente Ede.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naastbetrokkenen kan het veel spanning geven. Vaak ervaren naasten gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de groep deel jij met andere naasten jouw ervaringen, krijg je steun en handvatten hoe om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt. We bespreken natuurlijk zorgvuldig hoe de privacy gewaarborgd blijft.

De online cursus ‘Psychische problemen in de familie’ voor naastbetrokkenen van mensen met bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, ASS (autisme) of een ander psychisch probleem, start op woensdag 6 oktober 2021 van 09.30-11.30 uur.

Deelname is gratis.

Als uw familielid borderline heeft dan verwijzen wij u naar onze Omgaan met borderline cursus. Wij hopen deze in 2022 weer te starten.

In deze cursus leer je meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee. Het doel is dat jij je minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen thema’s aan de orde, zoals: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander. 

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met de afdeling Preventie via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie