John van de Steeg: ,,Ik ga elke ochtend met de honden naar het bos.''
John van de Steeg: ,,Ik ga elke ochtend met de honden naar het bos.'' Ted Walker

'Meer camera's en prullenbakken in Ede'

31 mei 2018 om 12:20 lokaal Op de man/vrouw af

EDE John van de Steeg is schilder, maar ook partner, vader en baasje van twee honden. Als hij af en toe wat tijd voor zichzelf heeft, kijkt Van de Steeg graag naar voetbal. Rotzooi op straat is hem een doorn in het oog en meer camera's geven hem een veiliger gevoel.

Ted Walker

Leeftijd: 48 jaar.

Burgerlijke staat: Ik ben alleenstaand. Maar ik heb alweer ruim zeven jaar een relatie met de leukste vrouw van Den Haag. Haar naam is Daniëlle.

Beroep: Ik ben als schilder zelfstandig ondernemer.

Vrijwilligerswerk: Daar heb ik helemaal geen tijd voor. Ik denk dat ik daar pas na mijn zestigste aan toe kom. Ik ben altijd erg druk met m'n werk. Daarnaast heb ik een dochter van 18 en twee jongens van 16, een tweeling dus, en daarbij dus ook nog een relatie op afstand. Alles bij elkaar gaat er veel tijd in werk en privéleven zitten.

Hobby's: Als ik ergens wat tijd over heb, mag ik graag een potje voetballen. Of voetbal kijken bij mijn zoon of schoonzoon. Ik kijk dan het liefst tweede of derde divisie voetbal. Daarnaast ben ik lid van Tesqua.

Hoeveel uur besteedt je per dag aan sociale media? Ik zit alleen op Facebook. Daar blader ik elke dag wel even doorheen. Veel meer doe ik er niet mee.

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, buienrader en nu.nl

Prettigste moment van de dag? Elke ochtend met de honden naar het bos. Dat is echt tijd voor mezelf. Even genieten van de rust en de stilte voordat het werk begint.

Wat zou je graag doen, maar heb je nog nooit gedaan? Een jaar lang op een dik vet cruiseschip een rondje om de wereld maken. Dat lijkt me echt het einde.

Met welke beroemdheid zou je een keer uit eten willen gaan? De Amerikaanse acteur en komiek Eddie Murphy en wetenschapper Robbert Dijkgraaf. Hij is hoogleraar aan de universiteit van Amsterdam en geeft daar theoretische natuurkunde. Hij kan wetenschap populair maken, onder meer via tv-programma De Wereld Draait Door. Een interessante man om mee te gaan eten dus.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over je zeggen? Ik ben een jaar of tien geleden op een reünie geweest. Een aantal klasgenoten zei dat ik helemaal niks was veranderd en dat ik waarschijnlijk lachend dood zou gaan. Het zegt iets over hoe ik in het leven sta, maar of ik er tegen die tijd er ook zo over denk, vraag ik me af.

Lijfspreuk: Ik heb er eigenlijk twee. De eerste is ‘Het leven is mooi, als je het maar wilt zien’. En de tweede gebruik ik ook vaak: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’.

Wat is je definitie van geluk: Ik denk dat de kunst is om goed in te schatten dat geluk in de kleinste dingen zit. Als je daar vrede mee hebt of je ziet het, kom je heel ver. Oftewel: het leven is mooi, als je het maar wilt zien.

Wat is je slechtste gewoonte? Ik heb nog wel eens de neiging om te veel af te spreken. Daardoor kom ik soms of geregeld te laat. Plannen is niet mijn sterkste kant, ik wil te veel.

Waar geef je los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Ik ga graag uit eten met mijn lieve Daniëlle. En natuurlijk ook met regelmaat met de kinderen erbij. Fijn om de hele kliek bij elkaar te hebben. In concerten en festivals steek ik ook (te) veel geld. Aan de andere kant werk ik er ook hard voor, dus een pleziertje op zijn tijd mag best.

Welk tv-programma wil je niet missen? Van Voetbal Inside heb ik dit seizoen geen enkele aflevering gemist.

Favoriete Netflix/HBO-serie? Zo heel af en toe kijk ik eens een filmpje op Netflix. Maar ook hiervoor geldt dat ik weinig tijd heb.

Zou wel eens een dag willen ruilen met: Koning Willem-Alexander.

Wat was tot nu je leukste vakantie? Ik heb er één die me altijd het meeste is bijgebleven. Dat was toen ik 15 jaar oud was. We gingen met voetbalvereniging Blauw Geel ‘55 naar het op één na grootste toernooi van de wereld. Daaraan deden 20.000 voetballers van over de hele wereld mee. De Dana-cup heette dat toernooi en het was in Denemarken. Wij hadden een hele goede selectie dat seizoen, met onder anderen Lodewijk de Kruijf en Marcel van der Hoop en nog een aantal bekende regionale namen op voetbalgebied. Ondanks dat hebben we daar een matig toernooi gespeeld. Maar wat was het een fantastische ervaring en dito vakantie.

Wat is je ergste vakantie-ervaring? Met mijn zoon naar een ziekenhuis/klooster in Kroatië. Hij had daar zijn sleutelbeen gebroken. Dat was een ervaring. Dan klagen we soms hier wel eens dat het zo duur is. Daar doet één arts alles. Van gips aanbrengen tot aan het eind afrekenen.

Wat was als kind je droomberoep? Profvoetballer natuurlijk. Zoals alle jongens om mij heen in die tijd.

Wat is je mooiste jeugdherinnering? Op mijn opgevoerde brommer rijden. Ik had een Yamaha DT.

Wie is je grote voorbeeld? Als kind zijn dat je ouders. En ik denk dat dat altijd wel zo zal blijven.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van je weten? Ik ben een open boek, dus er is niets.

Waar kunnen ze je voor wakker maken? Voor een feestje!

Als jij het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou je dan als eerste veranderen? Ik zou op elke hoek van de straat prullenbakken neerzetten en veel meer camera’s in de openbare ruimte plaatsen.

Waarom vind je meer camera’s belangrijk? Ik ben slachtoffer geweest van zinloos geweld. Ik werd in elkaar geslagen, terwijl ik zelf niets had gedaan. Ik hoop dat meer camera’s het veiliger maken op straat en het nog makkelijker maken om mensen aan te kunnen pakken.

En de prullenbakken? Ik vind het echt verschrikkelijk om te zien hoeveel rotzooi er op straat en in de natuur ligt. Misschien wordt dat beter als er meer prullenbakken op straat staan.

Wat zou je doen met een miljoen? De strijd aangaan tegen broodfokkers en de honden een beter leven geven. Ik ben een echte hondenliefhebber. Ik vind het afschuwelijk om te zien hoe hondjes bij een broodfokker verblijven en behandeld worden.

Wat neem je u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn nagelknippertje.

Waarom een nagelknippertje? Ik heb al sinds jaar en dag altijd een nagelknippertje bij me. Ik heb een hekel aan vieze nagels. En scheurtjes in de nagels zijn vervelende pijntjes. Ik heb mijn handen elke dag nodig.

Aan wie wil je het stokje voor deze rubriek overdragen en waarom? Aan Jessica Laumen. Ik ken deze vrouw al heel lang en ik bewonder haar doorzettingsvermogen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie