BVNL doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Ede

5 januari 2022 om 14:48 Lokaal Deel je nieuws

Belang van Nederland (BVNL) doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ede

BVNL, de nieuwe partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga doet in maart mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Ede.

Gert Jacobsen en Jeroen Flantua zijn op zoek naar geschikte kandidaten, bestuursleden en mensen die zich willen inzetten voor BVNL Ede. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar ede@bvnl.nl

“Voor Ede willen wij ons gaan inzetten voor het behoud van het ‘dorpse’ karakter van Ede” aldus Jeroen. “Het huidige B&W wil dat de gemeente Ede uitgroeit tot een stad met 170 duizend inwoners, dat zijn er nu 118 duizend. Dit kan alleen maar ten koste van onze landbouw. Iets waar het huidige college graag mee aan de gang gaat, het onteigenen van boeren. Wij zeggen NEE. Als je zo graag een Food Valley wilt hebben, dan horen daar onze boeren helemaal bij”.

Jeroen: “BVNL is tegen windmolenparken en zonneweides. Het is allang duidelijk dat dit niet de oplossing is, deze vorm van energie kan nooit aan onze behoeften voldoen en is daarentegen ook nog eens erg duur. Ook het feit dat ook hiervoor kostbare landbouwgronden moeten worden opgeofferd is onverstandig. Laten we eerst eens kijken hoe we alle daken in Ede kunnen gebruiken voor zonne-energie”.

“De 3 biomassacentrales moeten dicht. Het is aan het college en de raad de taak om met een goed alternatief te komen. Tot die tijd moet er goed gehandhaafd worden op de herkomst van de houtsnippers.”

Op maandag 10 januari houdt BVNL Ede een openbare vergadering met Wybren van Haga als gast. De vergadering wordt gehouden op de Lage veldweg 5 in Lunteren. Inloop vanaf 18.30 om 19.00 begint de vergadering.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie