Tweede Kamerlid Kati Piri (PvdA)
Tweede Kamerlid Kati Piri (PvdA) bron: Flickr / Partij van de Arbeid

Tweede Kamerlid Kati Piri (PvdA) zet Edese initiatieven in het zonnetje

9 maart 2022 om 15:48 Lokaal Deel je nieuws

EDE – 9 maart 2022 – Tweede Kamerlid Kati Piri (PvdA) komt op zaterdag 12 maart naar Ede. Buurtpreventie Veldhuizen, Stichting Sabiel en zowel de Syrische als Somalische vereniging worden dan door het kamerlid in het zonnetje gezet. De bijeenkomst start om 13:00 uur in het Kernhuis. Inwoners van Ede zijn welkom.

Na de bijeenkomst in het Kernhuis sluit Kati zich tussen 14:00-15:00 uur aan bij haar lokale partijgenoten op de Edese verkiezingsmarkt rond de Oude Kerk in het centrum van Ede. De lokale PvdA heeft een poffertjeskraam ingehuurd. Deze staat naast de Oude Kerk in het centrum van Ede.


- Sociale initiatieven aanmoedigen -
PvdA Tweede Kamerlid Kati Piri was eerder werkzaam als Europarlementariër en als coördinator bij de Wiardi Beckman Stichting (WBS). In de Tweede Kamer houdt Kati zich bezig met o.a. sociale zaken en werkgelegenheid.  Lijsttrekker Karin Bijl: “Initiatieven als Buurtpreventie Veldhuizen en Stichting Sabiel, maar zeker ook de Syrische en Somalische verenigingen zorgen ervoor dat iedereen met behoud van eigen cultuur zijn/haar plekje in onze samenleving kan vinden. Dat is iets wat wij als PvdA alleen maar kunnen toejuichen”.

- Buurtpreventie Veldhuizen -
Buurtpreventie Veldhuizen is van oorsprong een initiatief geweest vanuit de Marokkaanse gemeenschap en de gemeente Ede. Men wilde een antwoord hebben op de overlast, veroorzaakt door jongeren in de wijk Veldhuizen. Met inzet van buurtpreventie werden en worden mogelijke problemen vroegtijdig opgespoord.

- Stichting Sabiel -
Oprichtster Bouchra Lahrech kwam in haar werk als maatschappelijk werkster in contact met veel gezinnen waarvan de ouders hun weg in Nederland niet goed wisten te vinden. Ze vonden het lastig hun kinderen in een voor hen vreemde samenleving op te voeden, problemen thuis stapelden zich op, en kinderen liepen vast in hun ontwikkeling. Bouchra begon met activiteiten om vrouwen van kwetsbare gezinnen bij elkaar te brengen.

- Syrische Vereniging & Somalische Vereniging - 
Edese inwoners met een oorsprong in Syrië of Somalië hebben zich verenigd in respectievelijk de Syrische Vereniging en de Somalische Vereniging. Verenigd wordt geprobeerd een stuk eigen cultuur binnen de Edese cultuur goed te laten landen. Zo kan iedereen meedoen in de Edese samenleving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie