Moestuinieren
Moestuinieren Nathalie Pijnenburg

Word moestuincoach in Ede!

24 maart 2022 om 10:20 Lokaal Deel je nieuws

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaring te delen met kinderen? Doe dan dit voorjaar mee aan de opleiding ‘Moestuincoach’ in de provincie Gelderland. Deze opleiding wordt georganiseerd door Jong Leren Eten Gelderland, Velt en IVN Natuureducatie en start in april. Gemeente Ede ondersteunt dit initiatief vanuit het programma Food.

Schooltuinieren

Veel scholen willen een schooltuin. Alleen niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom is er behoefte aan moestuincoaches die scholen kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer of in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen?

Van zaaien tot oogsten met de klas
Het is wetenschappelijk aangetoond: moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. Tuinieren doe je met je hoofd, hart en handen. Wat een geweldige belevenis is het om met de hele klas het volledige proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen. Die zelfgekweekte wortel en radijs wil je natuurlijk graag proeven. Geen betere plek dan een moestuin in of nabij de school om die ontdekkingstocht te starten. Laat kinderen zaaien, planten, oogsten, proeven, bewegen en de handen opnieuw vuil maken.

De moestuincoach helpt

Een moestuin is voor scholen vaak uitdagend en roept veel vragen op. Als moestuincoach geef je scholen advies over de organisatie en de aanleg van een natuurlijke moestuin en het didactisch werken met kinderen in de schooltuin. De opleiding moestuincoach biedt je in vier opleidingsdagen een stevige basis om aan de slag te gaan en om je verder te specialiseren.

Meedoen of meer weten?

Opgave en meer informatie vind je op onze website of neem contact op met Marieke Dekker van IVN via m.dekker@ivn.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie