Duim sticker Koplopers Inclusie Ede
Duim sticker Koplopers Inclusie Ede nvt

Duim voor Jumbo Bellestein

7 april 2022 om 14:53 Lokaal Deel je nieuws

Op 21 april krijgt de bedrijfsleider van Jumbo Bellestein een toegankelijkheid Duim uitgereikt van de Koplopers Inclusie Ede.

De Koplopers Inclusie van de gemeente Ede lopen vooraan als het om toegankelijkheid gaat. Waarom? Omdat het enthousiaste Edenaren zijn die willen bijdragen aan een Ede waar iedereen mee kan doen.

Koplopers zijn mensen zoals u en ik die een beperking hebben of veel contact hebben met mensen met een beperking. Het zijn ervaringsdeskundigen die kunnen meepraten over toegankelijkheid maar ook over bereikbaarheid en bruikbaarheid. Dus over Inclusie.

Inclusie betekent dat iedereen mee kan doen in Ede. De gemeente werkt hard om de Inclusie agenda uit te voeren en de politieke partijen hebben Inclusie en Toegankelijkheid opgenomen in hun verkiezingsprogramma.

Eén van de projecten van de Koplopers is het schouwen van toegankelijkheid. Iedereen wil graag zelfstandig winkelen of ergens lekker uit eten gaan. Maar dan moet je met je rolstoel wel naar binnen kunnen en bij de kassa kunnen afrekenen.

Smalle gangen, niet onderrijdbare tafels, geen toegankelijk toilet, trapjes en treden, uitstalling waar je niet langs kunt of een bar waar je als rolstoeler niet overheen kunt kijken. Een kleine greep uit de hindernissen die mensen met een beperking moeten overwinnen.

De Koplopers van Ede hebben De Duim in het leven geroepen. Vroeger bekend van de Gehandicapten Raad Ede (GRE) is het nu een keurmerk voor openbare gebouwen, winkels, restaurants, cafés en theaters.

Door de Coronatijd is alles wat vertraagd maar de eerste twee Duimen zijn uitgereikt aan Coffee and Food 30ml en buurthuis de Meerpaal. Naast een fraaie ‘wees welkom’ sticker op de deur wordt van de schouw een certificaat gemaakt.

Als de gemiddelde score een 8 of meer is, wordt de Duim uitgereikt. Het Certificaat geeft aan wat goed is en waar nog wat aan gesleuteld moet worden. Toegankelijkheid is een doorlopend proces in een levendige omgeving die dagelijks kan veranderen.

De Jumbo in Bellestein heeft deze score gehaald en daarom wordt er op 21 april een Duim uitgereikt. We hopen dat er in de toekomst veel ondernemers in Ede ook voor een Duim gaan.

De Koplopergroep Ede is actief in de regio van de gemeente Ede. koplopersede@gmail.com of bel: 0318-680 911. De Koplopergroep Ede neemt dan contact met u op.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie