Meditatie in Het Witte Kerkje
Meditatie in Het Witte Kerkje Van der Marel

De kracht van stilte, meditatie uur.

18 april 2022 om 17:06 Lokaal Deel je nieuws

De kracht van de stilte

Heb je altijd al eens stil willen zijn, maar lukt dat niet? Dwalen gedachtes van hot naar her, kun je de rust en ruimte thuis niet vinden? Misschien is het meditatie-uur dan iets voor jou. Speciaal voor nieuwkomers, nieuwsgierigen en geïnteresseerden organiseren we op 24 april een meditatie-uur met introductie. Om 8.00 uur op deze zondagmorgen kun je aanhaken bij een bestaande meditatiegroep. We gaan onze ademhaling observeren en oefenen met meditatie. Geen waterval van woorden of discussies, maar gewoon door het te doen.

Kom gerust een keer kijken, deze dag is daar uitermate geschikt voor. Misschien smaakt de stilte wel naar meer (zo zijn wij ook ooit verknocht geraakt) en wil je vaker komen. Wanneer je dat doet oefen je in mindfulness en zul je naar verloop van tijd meer innerlijke rust ervaren, meer mentale stabiliteit, minder angst en meer tevredenheid, wat er ook gebeurt. Je gaat meer en meer in het hier en nu leven.

Tijdens de meditatie ben je vrij om te bewegen. Je mag stilzitten op een kussen of stoel, je mag gaan liggen of rustig wandelen door de ruimte. Halverwege stoppen mag ook. Er is geen sociale druk om te mediteren zoals anderen vinden dat je dat moet doen. Jij bepaalt de manier waarop, de structuur van de groep helpt je slechts om de rust te vinden dit uur te gebruiken om de stilte te zoeken. Na het uur mag je in stilte vertrekken, maar een gesprekje aanknopen mag natuurlijk ook.

Het meditatie-uur is volledig kosteloos. Wil je meer weten? Kijk op vrijzinniglunteren.nl. Mailen mag ook, naar info@vrijzinniglunteren.nl. We zien je graag op 24 april om 8.00 uur in het Witte Kerkje in Lunteren aan de Dr. Kimmijserlaan 28.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie