160 zomerdiners voor eenzame inwoners
160 zomerdiners voor eenzame inwoners Arjan van Bruggen

160 gratis zomerdiners voor eenzame inwoners

7 mei 2022 om 23:05 Lokaal Deel je nieuws

Inwoners die door Corona meer in een isolement zijn geraakt, kunnen zich aanmelden voor een driegangendiner vol ontmoetingen. Vier restaurants in Ede bieden plek aan mensen die toe zijn aan een avond onbezorgd genieten. Het initiatief van de zomerdiners komt van particulieren. De gemeente Ede ondersteunt deze mooie gedachte van harte en levert een flinke bijdrage. Ruim 50 vrijwilligers zorgen voor de organisatie en uitvoering.

Koks van EdEs Proeflokaal, Eetkamer Lamens, Restaurant STAM en Smaakpark serveren om beurten in hun restaurant feestelijke driegangenmenu’s. Vanzelfsprekend houden ze rekening met dieetwensen. Afgelopen twee jaar deden deze uitbaters ook mee aan deze goede doelen actie. Vanwege Corona bezorgden vrijwilligers de diners toen aan huis. Nu het weer kan, nodigen de initiatiefnemers eenzame inwoners uit om naar een restaurant te komen.

Ede viert

Het zomerdiner is onderdeel van Ede viert, een beweging van sociale verbinding. Tal van activiteiten staat op de website www.edeviert.nl Ontmoetingen staan centraal bij elk programma. Zo is er ook een wandeling, een workshop en een festival. Met de zomerdiners richt de organisatie zich specifiek op inwoners van de gemeente Ede die zich eenzaam voelen. Eenzaamheid in Nederland is toegenomen en een redelijk groot probleem. Veel mensen vinden het onderwerp eenzaamheid het waard om over na te denken. Zo ontstond ook het initiatief voor de diners.

Samen aan tafel

Alleenstaanden kunnen zich vanaf vandaag opgeven via het formulier op de website. Klik op ‘meer info’ onder het kopje Ede viert diner. Op vier data zijn gasten welkom in de restaurants: 21, 22, 28 of 29 juni aanstaande. Er is plek voor in totaal 160 mensen, verspreid over vier avonden. De diners beginnen om 17.30 uur en duren tot 20.00 uur. Vrijwillige tafelheren en dames zorgen ervoor dat gasten zich op hun gemak kunnen voelen. Mensen die slecht ter been zijn of hulp nodig hebben, worden opgehaald en thuisgebracht door vrijwillige chauffeurs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie