getekend personen die een wandelroute lopen
getekend personen die een wandelroute lopen nvt

Zero Waste wandeling dit jaar voor het eerst ook in Ede.

10 mei 2022 om 11:41 Lokaal Deel je nieuws

Positief nieuws: Deelnemers staan in de rij voor ‘afvalvrij boodschappen doen’ tijdens Nationale Week Zonder Afval van 30 mei t/m 5 juni.

Week zonder afval: meer dan 50 Zero Waste Wandeltours in heel Nederland

Ken je dat? Na elke maaltijd verdwijnt er weer een handvol plastic verpakkingen in de prullenbak, je baalt van nog een volle PMD-zak. Veel mensen willen graag anders, maar hoe? Met tips & tricks van een gids uit jouw woonplaats, leer je in een paar uur tijd je plastic-footprint drastisch te verkleinen. In de Nationale Week Zonder Afval organiseert Zero Waste Nederland wandel- en fietstours op meer dan 50 plaatsen in het hele land.

ZWN werd in 2018 opgericht door Elisah Pals, die zelf toen al enige tijd afvalvrij leefde. Inmiddels inspireert zij duizenden mensen om hun leven met minder afval in te richten en prijkt er op de ruiten van zo’n 8.000 winkels in heel Nederland de Zero Waste Raamsticker. Die moedigt klanten op een eenvoudige en vriendelijke manier aan vooral hun eigen verpakkingsmateriaal mee te nemen. 

Pals: “We organiseren de Zero Waste Wandeltours op meer dan 50 plekken in het hele land: Afvalvrij boodschappen doen leeft echt, de meeste tours zitten in no time vol. 

Een lokale gids geeft de deelnemers in hun eigen woonplaats tips & tricks over hoe ze verpakkingsmateriaal kunnen vermijden en waar ze in hun eigen omgeving terecht kunnen voor het doen van hun verpakkingsvrije wekelijkse boodschappen. Pals: “Daarnaast ontmoet je tijdens de tour leuke mensen die ook geïnteresseerd zijn in een schonere wereld.” 

Ede staat dit jaar voor het eerst op de kaart van Zero Waste Tours. Er wordt een Zero Waste Wandeltour georganiseerd. Initiatiefnemer en gids zijn Ilse van Harn en Esther van Vliet. Beide gemotiveerd om steeds meer afvalvrij te leven en om de opgedane kennis en tips die zij hebben op dit vlak te delen met mede-Edenaren. 

Dus wil jij minder plastic en meer verpakkingsvrij je boodschappen doen, geef je op!

Week Zonder Afval (week 22)

De Zero Waste wandel- en fietstours zijn in de Nationale Week Zonder Afval, van 30 mei tot en met 5 juni 2022. Dit is een campagne van MilieuCentraal waarvan ZWNL campagnepartner is. Tickets voor de tours koop je via https://bit.ly/zerowastewandeltours

de tekst 'wandeltour' door een foto met een groep mensen die op straat staan
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie