Afbeelding
BDUmedia

Extra obstakelvrije fietsroute in Bennekom

27 juni 2018 om 07:18 lokaal

EDE De fracties van GroenLinks, GemeenteBelangen en BurgerBelangen ondersteunen een motie van de VVD'er Sjoerd Bakker om te onderzoeken of er een mogelijkheid is om naast een fietsroute door het centrum van Bennekom ook een extra obstakelvrije fietsroute, die ook geschikt is voor e-bikes en speedpedelecs, aan te leggen die vanaf de Hoekelumse Eng of de Hoekelumse Brinkweg naar de Dr. Willem Dreeslaan loopt. En vervolgens aansluit op de bestaande (brom)fietsroutes ter
hoogte van de Kielekampsteeg.

Ook staat in de motie dat onderzocht moet worden of de fietsroute door het centrum van Bennekom hierdoor minder infrastructurele kosten met zich meebrengt waardoor er mogelijk geld beschikbaar komt. En om in overleg te treden met de Provincie Gelderland over de financiering van deze extra (brom)fietsroute. Donderdagavond moet tijdens de raadsvergadering blijken of de motie genoeg steun krijgt.

Inwoners aan de Edeseweg in Bennekom en de Historische Vereniging Oud Bennekom maken zich door een toename van het fietsverkeer ernstig zorgen over de verkeersveiligheid op het traject  Edeseweg en in de 30km zone in het centrum van Bennekom, terwijl winkeliers in het centrum van Bennekom graag zouden zien dat fietsers worden uitgenodigd door het centrum van Bennekom te blijven rijden.

De gevoelens van onveiligheid worden met name veroorzaakt door e-bikes en speed-pedelecs die met snelheden tot 40 km/u gebruik zullen maken van de fietsroute. Ingrijpende infrastructurele veranderingen zijn noodzakelijk om het extra traject in Bennekom om de fietsroute aan te leggen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie