De familie Karens heeft sinds kort zonnepanelen. Ze zijn de 500e klant van Alles op Groen uit Ede.
De familie Karens heeft sinds kort zonnepanelen. Ze zijn de 500e klant van Alles op Groen uit Ede. Alles op Groen

500 installaties zonnepanelen

27 juni 2018 om 15:03 lokaal Deel je nieuws

Ede staat op plaats 6 van duurzaamste gemeenten. Een hele mooie prestatie waar de gemeente, bedrijven en particulieren aan bijdragen. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen. Alles op Groen uit Ede heeft onlangs de 500einstallatie van zonnepanelen mogen bouwen bij de familie Karens. ‘wij zijn heel trots dat wij kunnen en mogen bijdragen aan duurzaamheid in Ede’ aldus Wilco van der Kaaij van Alles op Groen, ‘wij gaan voor een energie-neutrale wereld dus hoe meer mensen voor zonnepanelen kiezen hoe beter’. 

Werken aan duurzaamheid in Ede

Ede wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent dat we in 2050 alle energie die we nodig hebben binnen de gemeente duurzaam produceren door middel van: wind, zon en biomassa. De gemeente heeft hier een routekaart voor geschreven met realistische doelen. De gemeente zet in op het opwekken van elektriciteit met zonnepanelen en windmolens. Het halen van warmte uit biomassa (warmtenet) en (hybride) warmtepompen. Tenslotte is verkeer de derde pijler onder het plan: stimuleren van (elektrische) fietsen en elektrische auto’s.

Een fantastische ambitie waar het jonge bedrijf Alles op Groen uit Ede graag aan bijdraagt. ‘We zullen met veel plezier op woningen zonnepanelen blijven plaatsen’ vertelt Wilco, ‘er is nog zoveel te doen’. Alles op Groen wil daarnaast graag woning-eigenaren helpen om het gasverbruik te reduceren. Dit doet zij door advies te geven over hybride warmtepompen. Een oplossing waarbij bestaande woningen meestal 50% gas kunnen besparen.

Meer leren tijdens het duurzaamheidscafé

Wilt u meer weten de plannen van de gemeente? En wilt u weten wat u in uw eigen leven aan duurzaamheid kan doen? We nodigen u dan uit om naar het duurzaamheidscafé te komen tijdens de Heideweek, op dinsdag 21 augustus in restaurant Rode Peper en Basilicum. Alles op Groen organiseert dit. ‘Wij denken dat het duurzaamheidcafé een relevant initiatief in Ede is. Mensen met een hart voor het verduurzamen van onze wereld ontmoeten elkaar onder genot van een hapje en een drankje. Uiteindelijk willen we een vermakelijke avond bieden waarbij je met concrete tips huiswaarts keert over hoe je duurzamer kunt leven én meer kan besparen.’, Aldus Wilco van der Kaaij van Alles op Groen, ‘we vinden het dan ook belangrijk dat de avond gratis toegankelijk is.We willen graag zoveel mogelijk huishoudens duurzamer maken in Ede. Daar gaan we voor.’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie