Afbeelding
Rechtbank Gelderland

Edenaar gestraft voor mishandelen ex en haar vriend

9 juli 2018 om 13:54 lokaal

EDE Een 46-jarige man uit Ede is door de rechtbank veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van zijn ex-vrouw en een poging tot zware mishandeling met voorbedachte rade van haar nieuwe vriend. De Edenaar krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 160 uur. 

Op 24 april 2016 wachtte de man 's nachts in het struikgewas op de thuiskomst van de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. Toen zij thuiskwamen, kwam hij tevoorschijn. De Edenaar probeerde de man neer te steken met een mes. Ook sloeg hij hem. Zijn ex-vrouw kwam tussen beiden en werd daarbij in haar buik geraakt door het mes van de man. Hoewel de man ontkent de aanvaller te zijn geweest en zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend hun aangiftes tegen hem wilden intrekken, vindt de rechtbank bewezen dat hij de aanvaller was. 

NIET BEWEZEN De rechtbank spreekt de man vrij van poging tot doodslag, omdat niet bewezen is dat de man de slachtoffers heeft willen doden.

STRAFFEN De straffen die de rechtbank oplegt zijn dezelfde straffen als geëist door de officier van justitie. Bij de oplegging van deze straffen houdt de rechtbank rekening met het feit dat dit incident meer dan 2 jaar geleden plaatsvond. Verder is niet gebleken dat de man in de tussentijd ernstige problemen heeft gehad met de slachtoffers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie