Kinderboek
Kinderboek Judah Keurentjes

Edese schreef leuk nieuw kinderboek.

21 maart 2023 om 17:59 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de coronacrisis maakte ik voor de grap korte video’s voor mijn kleinkinderen. Op een dag filmde ik mezelf terwijl ik een verhaaltje begon te vertellen en om te laten weten hoe het verder ging, stuurde ik elke keer een nieuwe aflevering.

Na al die videootjes besloot ik om het verhaal dat was ontstaan op te schrijven. Het is een leuk boek geworden. Het duurt nog even … maar de verwachting is dat mijn eerste kinderboek rond 1 oktober wordt uitgegeven. 

Het is in eerste instantie speciaal voor mijn kleinkinderen geschreven, maar iedereen die van een grappig fantasieverhaal houdt, zal het vast ook leuk vinden om te lezen. 

Wat dit kinderboek ‘Op zoek naar de Huppelende Buurvrouw’ echt uniek maakt, is dat mijn talentvolle oudste kleinzoon van 16 voor de illustraties heeft gezorgd. Judah is heel creatief en echt een kunstenaar. Hij kan niet alleen ontzettend goed tekenen, maar maakt ook prachtige schilderijen. Toen ik hem vroeg of hij de tekeningen voor het kinderboek, dat ik had geschreven, wilde maken, reageerde gelijk heel enthousiast. 

Het was een leuk proces om hier samen met hem aan te werken. 

‘Op zoek naar de Huppelende Buurvrouw’ gaat over de tweeling, Joep en Teun. Het is vreemd dat ze de Huppelende Buurvrouw al een paar dagen niet hebben gezien. Ze vertrouwen het niet en vragen ze zich af wat zou er met haar gebeurd zou kan zijn? Zonder dat iemand het weet, gaan de jongens op onderzoek uit. Omdat ze de excentrieke uitvinder, meneer Knalpot, ervan verdenken hier meer over te weten, proberen ze met hem in contact te komen. Uiteindelijk ontdekken ze niet alleen hoe de vork in de steel zit, maar staat hen een leuke verrassing te wachten.

‘Op zoek naar de Huppelende Buurvrouw’ is geschikt voor kinderen (en ouderen) vanaf ongeveer zes jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie