Grayson Capps op zijn praatstoel
Grayson Capps op zijn praatstoel Freek Wolff

Grayson Capps en zijn kat Dude bij Live Stage Marnix

30 maart 2023 om 15:02 Lokaal Deel je nieuws

EDE Dude (kerel) is de naam van het katje waar de Amerikaanse zanger Grayson Capps alles voor over had. Het was één van de ontwapenende verhalen die de zanger woensdag 29 maart in Boerderij Hoekelum vertelde. De combinatie met doorleefde songs en weergaloos gitaarspel van zijn compaan Corky Hughes maakte het tot een warmhartige avond voor het publiek in De Deel.

De singersongwriter zat flink op zijn praatstoel, maar dat was geen straf, want de Amerikaan verstaat de kunst om anekdotes op een smeuïge manier te vertellen. Het motiveerde bovendien om de liedjes met extra aandacht te volgen, gestoken in een jasje van country, folk en blues(rock). Capps verhaalde over de plaatsen en de natuur waar hij in de Verenigde Staten woonde of geweest was, van New Orleans tot Alabama, incluis de desastreuze gevolgen van de orkaan Katrina.

Capps kan zichzelf op zijn akoestische gitaar uitstekend begeleiden, terwijl zijn aangename en expressieve stemgeluid constant weet te boeien, omdat het voelbaar is dat de artiest opnieuw beseft waar hij over zingt. De lardering op de elektrische gitaar van Corky Hughes gaf een enorme dosis cachet aan de songs, omdat deze muzikant put uit een enorm palet aan technieken. Schijnbaar moeiteloos schudde hij de ene na de andere fraaie solo uit zijn mouw. Het duo verstaat bovendien de kunst om binnen een nummer te variëren in luid en zacht, wat de aandacht vasthoudt.

Hierdoor werd het nooit saai en was Capps in no-time aangekomen bij zijn laatste song. May We Love verwoordde zijn gevoel waar het in het leven vooral om draait. Toehoorders van het zoveelste concert op Live Stage Marnix knikten instemmend.

Singersongwriter pur sang
Corky Hughes
From Alabama
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie