Afbeelding
Lotte Heij

Medailleregen voor Turnclub P.i.T tijdens toestelfinales

17 april 2023 om 12:18 Lokaal Deel je nieuws

Maar liefst 15 turnsters van PiT mochten afgelopen zaterdag in Amersfoort verschijnen voor de toestelfinales. Tijdens de voorrondes waren er veel finaleplekken bemachtigd wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat er maar liefst 17 medailles bij elkaar werden geturnd! 

De eerste wedstrijd startten Puck van Ginkel en Nanne de Bruijn (pupil niveau 5). Puck mocht op vloer en sprong laten zien wat zij waard was. Waar Puck voor een prachtige sprong werd beloond met de bronzen medaille. Nanne mocht een meerkamp turnen en kwam op elk toestel dit keer net tekort voor het podium, maar turnde all-round prima oefeningen. De tweede ronde was het de beurt aan Elisa Cicuto, Tara Tollenaar, Kristina Buda (junior E), Danischa Roks (pupil niv 4) en Maureen Eggink (jeugd G). 

Elisa verscheen bij het onderdeel sprong en liet twee prachtige sprongen zien, die erg verbeterd zijn de laatste tijd, wat een 4e plek waard was. Kristina en Tara werden met medailles beloond voor de mooie en stabiele balkoefeningen. Kristina zagen we stralen tijdens haar vloeroefening. En bij het onderdeel brug zagen we Tara weer mooie dingen doen. Danischa was voor het toestel balk geplaatst. Haar oefening was mooi, maar twee vallen moesten daarbij doorberekend worden. Hoe dan ook zijn we trots op hoe ze haar zenuwen steeds meer de baas is. Maureen had goede voorrondes en was op elk toestel geplaatst. Haar doel was voor deze finale brug te verbeteren. Dat zagen we in de training al terug, maar tijdens de wedstrijd viel dat tegen voor haar. Op alle andere toestellen werd dit dubbel en dwars goedgemaakt met twee keer goud en één keer zilver. 

De laatste ronde was een PiT-ronde. Charlotte de Bree, Sara Hazeleger, Evy de Vries (pupil niveau 5), Jaylin Askamp (jeugd H), Gabriela Olchowik, Gigi Mulders, Esmee van Beek, Febe van de Wetering (jeugd F) en Anouk van Beek (junior F) waren hier aan de beurt. 

Charlotte liet een steengoede balkoefening zien en werd beloond met goud. Ook liet zij mooie sprongen en een vloeroefening zien en kreeg hier nog eens brons voor. De geweldige springbenen van Sara werden op sprong beloond met een zilveren plak. Jaylin Askamp liet een prima vloeroefening zien met prachtige series. Ook haar sprongen waren ruim en netjes. Echter blijft het een jurysport en werd er deze keer vooral naar moeilijkheid gekeken. Op beide toestellen werd zij 4e. 

Jeugd F turnsters staken in de voorrondes al met kop en schouders boven iedereen uit. Ook dit keer werden hier veel medailles meegenomen naar Lunteren. Op het onderdeel vloer werd het een PiT-podium met Febe op 1, Esmee op 2 en Gabriela op 3. Gigi gooide hoge ogen op balk met haar balkoefening. Plek 1 en 2 op brug waren voor Gabriela en Gigi en ook op sprong was er zilver voor Gigi en brons voor Febe. 

Anouk startte als allerlaatste tijdens de allerlaatste toestelronde op vloer. Het was lang wachten, en dan is de concentratie weer opbrengen best lastig. Ze knalde er een prima oefening uit, maar de afwerking had wat puntjes van aandacht. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie