Dante-avond in Cultura
Dante-avond in Cultura Edwin Nieuwstraten

reggaeband skankin`vibes bij dante

12 mei 2023 om 09:49 Lokaal Deel je nieuws

Donderdag 25 mei is het weer tijd voor Cultureel Café Dante.                                                                      Een gezellige avond uit! U bent dan ook van harte welkom, om onder het genot van een drankje te  genieten van wat Ede zoal te bieden heeft aan cultuur en muziek.                                                             Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura.

De avond gaat van start met het Edes Orkest. Het Edes Orkest bestaat uit 27 enthousiaste leden en een al even enthousiaste dirigente. Zij zullen deze avond uiteenlopende genres spelen,   van symfonische muziek, marsmuziek   tot klassieke stukken.

Hierna is het tijd voor `Bezielde Schoonheid`.  Wim den Hertog is docent keramiek en een verwoed fotograaf. Deze beide passies leidden in 2022 al tot een fotoboek over bouwdecoracties in de Nederlandse  Art Nouveau. Hij trekt het hele  land door om bijzondere gebouwen vast te leggen, waarbij hij vooral oog heeft voor siersmeedwerk, houtsnijwerk , glas-in-lood ,   geglazuurde bakstenen en tegeltableaus , die rond 1900 uitbundig door architecten verwerkt werden.

Op 19, 20, 28 en 29 mei speelt het sprookjesachtige PapierMache in de monumentale  watertoren in Wageningen. Dit interdisciplinair collectief van Wageningse en Bennekomse kunstenaars verrast de bezoeker met dans, theater ,zandtekeningen en muziek. Op elke verdieping van het bijzondere pand zal er weer een nieuwe verrassende scene te zien zijn. Ellen Bouter komt hierover vertellen.

Begin juni is de expositie te zien `Kunst op Blokken`, vernoemd naar het  markante pand op de hoek Kerkweg en verlengde Blokkenweg, dat nog éénmaal speciaal voor deze expositie zijn deuren opent. Naast historisch beeldmateriaal geven negentien kunstenaars van het Platvorm Edese Kunstenaars (PEK) acte de présence, voordat de deur definitief op slot gaat. Freek Stoelwinder van het PEK zal bij Dante  aanwezig zijn.

Het gesproken woord wordt verzorgd door Lennert de Heer.

Tijd voor muziek! Skankin` Vibes is een reggaeband, bestaande uit   twee  gitaristen, een bassist, toetsenist, een drummer , een saxofonist en een zangeres, komende uit de regio Deventer, Arnhem en Ede. Ze hebben elkaar in de loop der tijd gevonden en er is een unieke mix ontstaan van verschillende stijlen reggae met invloeden uit de rock en bluesmuziek. Zij spelen oa covers op geheel eigen wijze, maar de kracht van de Skankin` Vibes ligt in eigen nummers. Vrolijke, dan weer kritische teksten, met melodielijnen die stilzitten onmogelijk maakt. Zij zullen de avond ook afsluiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie