Tussen het hoge gras in de Bennekomse Hooilanden toont de tiener de foto waar hij het meest trots op is David Vink
Tussen het hoge gras in de Bennekomse Hooilanden toont de tiener de foto waar hij het meest trots op is David Vink David Vink

Pop-up boekenmarkt met vogelportretten leerling Ichtuscollege

17 mei 2023 om 15:57 Lokaal Deel je nieuws

De pop-up boekenmarkt van Huib History Books aan de Dorpsstraat 19 in Bennekom heeft op zaterdag 27 mei een speciale gast. De 12-jarige David Vink uit Ede is van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig met zijn prachtige foto’s van wilde dieren, vooral vogels. Zijn werk is ook te bewonderen in de etalage.

Tussen het hoge gras in de Bennekomse Hooilanden toont de tiener de foto waar hij het meest trots op is. “De beleving van de jonge kieviten die bij hun moeder scharrelen vind ik heel mooi! En dan was het ook nog eens heel mooi avondlicht op het moment dat ik de foto schoot”, vertelt hij.

Dit beeld en zijn andere mooiste foto’s van vogels en wilde dieren liet de 12-jarige Edenaarafdrukken op ansichtkaarten. Vliegende vogels of eentje staand in het water, ze zijn allemaal even prachtig. Maar ook andere dieren ving hij in zijn lens, zoals een eekhoorn en vos. Zijn mooiste afdrukken verkoopt David naast op ansichtkaarten, ook als grote postersop aluminium met een magnetisch ophangsysteem, zodat je niet hoeft te boren in de muur.

Naast het fotograferen, doet David ook nog eens aan tafeltennis en voetbal. De 12-jarige is linksback bij het selectieteam van het Veenendaalse DOVO en speelde eerder bij vv Bennekom. In het fotograferen van vogels gaat veel tijd zitten. Neem bijvoorbeeld de fotomet daarop een zwarte roodstaart. “Dit beeld heeft ons drie- tot vierhonderd uur gekost”, vertelt hij. “Zo’n project begint met een goede plek vinden”, legt David uit. Daarna wordt een setting gemaakt, een plek waar de vogels graag terug willen komen. 

Op de pop-up boekenmarkt zijn ook boeken over vogels en andere wilde dieren te koop. Verder kun je er terecht voor onder meer thrillers, romans en boeken over spiritueel, fantasy, planten, kunst, creatief, landen, sport, koken en geschiedenis. Ook zijn er meer dan 2500 kinderboeken. Cd’s, lp’s, dvd’s en spelletjes liggen ook op de tafels. De speciale afdeling met exemplaren over de WOI en II beslaat ruim 5.000 titels. 

De pop-up boekenmarkt is open op vrijdag 26 mei van 09.00 tot 17.00 uur en zaterdag 27 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Hou voor actuele informatie https://www.facebook.com/people/Huib-History-Books-Boekenmarkt in de gaten. Meer informatie? Huibhistorybooks@gmail.com. Bekijk het werk van David alvast op zijn Instagram davotografie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie