Tamira Buijs,  Ise Buitendam en Sophie van Engelenhoven
Tamira Buijs, Ise Buitendam en Sophie van Engelenhoven Nikki Versteeg

Medailleregen voor Turnclub P.i.T

30 mei 2023 om 20:55 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen pinksterweekend vond het jaarlijkse OBTK toernooi weer plaats in Breda. Een heel leuk toernooi waar P.i.T al jaren met alle selecties aan deelneemt. De club nam weer handenvol individuele medailles en teambekers mee naar huis en zelfs de beroemde Ruud van Loon cup voor de beste dagscore werd op zondag gewonnen door een turnster van P.i.T. Op zondag kwamen de turnsters uit selectie 2 in actie. 

In de eerste ronde mochten Lois en Liora Gerritsen, Vajenne Rozema en Amiah Thomassen (Instap B) voor het eerst een echte wedstrijd turnen. De meiden wisten zich knap staande te houden en kunnen terugkijken op een leuke ervaring. Lois en Vajenne wisten zelfs het goud en zilver te bemachtigen. 

Op de andere baan kwamen de turnsters uit niveau 3 in actie. Zola Antic werd beloond voor haar harde werken en mocht bij de pupillen 1 het goud in ontvangt nemen. Ise Buitendam liet bij de pupillen 2 de concurrentie ver achter zich en mocht ook het hoogste podium beklimmen. Extra speciaal was dat zij aan het einde van de dag de Ruud van Loon cup in ontvangst mocht nemen voor het behalen van de hoogste dagscore. 

Bij de pupillen 3 gingen de zusjes Nevaeh en Jaliyah Manuputty knap de uitdaging aan met upgrades in hun oefeningen. Nevaeh won het goud en Jaliyah het brons. Jaeda Uijterwaal liet mooi uitgevoerde oefeningen zien en liet zien hoe goed zij om kan schakelen na een tegenslag. Ze werd 5e. Roos van de Westeringh turnde ook een uitstekende wedstrijd en werd 7e. Daarnaast mocht zij samen met Nevaeh en Ise het goud ophalen voor hun team. 

In de tweede ronde verscheen Jayda Neervoort (junior D) met twijfels aan de start door het ontbreken van een goede voorbereiding. Jayda wist dit knap los te laten en ontspannen de wedstrijd door te komen. Sophie van Engelenhoven en Tamira Buijs mochten de dag afsluiten in de categorie jeugd E. Beide dames turnden een mooie en stabiele wedstrijd met ook een aantal upgrades in hun oefeningen. Ze werden allebei beloond met een medaille. Sophie won het goud en Tamira het brons. Als kers op de taart mochten ze ook als team het goud in ontvangst nemen, samen met de turnsters van GV Barendrecht.

Vooraan, Jayda, Jaliyah, trainster Nikki, Jaeda, Roos en Ise. Vooraan: Lois, Amiah, Nevaeh, Zola en Vajenne.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie