AFS-scholieren komen van over de hele wereld naar Nederland
AFS-scholieren komen van over de hele wereld naar Nederland Joana Cavaco

Gastgezin voor Ching Yee uit Hong Kong gezocht

24 juli 2018 om 09:48 lokaal Deel je nieuws

In augustus is het weer zo ver: jongeren van over de hele wereld komen met AFS (een non-profit organisatie die interculturele uitwisselingen voor jongeren verzorgt) naar Nederland. Ze gaan hier een paar maanden of een jaar een avontuur tegemoet: ze gaan naar een Nederlandse middelbare school, leren Nederlands, maken vrienden, ontdekken onze cultuur – van Koningsdag tot Sinterklaas – gaan bij een sportclub, ontwikkelen zichzelf en doen helemaal hun eigen ding. Aangezien de scholieren die naar Nederland komen tussen de vijftien en achttien jaar zijn, zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de steun en liefde van een nieuwe familie. Daarom worden elk jaar nieuwe Nederlandse gastouders gezocht die graag een wereldse ervaring aan willen gaan, zo ook in de omgeving van Ede.

Ching Yee uit Hong Kong

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar een gastgezin voor de 17-jarige Ching Yee uit Hong Kong. Als klein meisje droomde Ching Yee er al van om een tijd in een ander land te gaan wonen. Dit spontane en nieuwsgierige meisje houdt ervan om mooie, minder bezochte plekjes in Hong Kong (en straks in Nederland) te ontdekken. Ook kookt, bakt en fotografeert ze graag. Ze kijkt er naar uit om culturen uit te wisselen met haar gastgezin en om een nieuwe taal, Nederlands, te gaan leren.

Naast een gezin voor Ching Yee zijn we ook nog op zoek naar gastgezinnen voor onder andere de muzikale en basketballende Alvin uit Indonesië,  de creatieve Fanni uit Hongarije en de vrolijke Please uit Thailand, die er naar uitkijkt om Thais te koken voor haar Nederlandse gastgezin.

Gastgezin worden? 

Lijkt het jou iets om gastgezin te worden voor de Hongkongse Ching Yee of één van de andere AFS-ers? Gastgezin worden kan voor 3, 6 of 10 maanden en gezinnen zijn welkom in alle soorten en maten: alleenstaand of samen, gay of straight, met of zonder kinderen, op een boerderij of in de stad, jonger of ouder. In principe kan elk gezin dat bereid is zijn hart open te stellen voor een buitenlandse scholier het perfecte gastgezin zijn! Bel (085-0471525) of mail (info@afs.nl) voor een vrijblijvend praatje of kijk op de website (www.afs.nl/gastgezin) voor meer informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie