Andre van Vliet
Andre van Vliet Andre vanVliet

Orgelconcert door Andre van Vliet in Oude Kerk in Barneveld

21 augustus 2023 om 20:04 Lokaal Deel je nieuws

Organist André van Vliet geeft donderdagavond 24 augustus om 20.00 uur het laatste concert van de orgelzomerserie van de Oude Kerk aan het Torenplein in Barneveld. Hij heeft een gevarieerd programma samengesteld met muziek van Bach, Rinck, Mendelssohn, Guilmant, Dudley Buck, Klaas-Jan Mulder, Herman van Vliet en Ronald de Jong.

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.

Ondertussen bleven zijn activiteiten niet onopgemerkt en inmiddels reist hij wekelijks het land door als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij in veel belangrijke orgelseries in Nederland, maar ook daar buiten, speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in de Evang. Luth. Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward, Loolaankerk te Apeldoorn, de Lebuïniskerk te Deventer en de Elisabethkirche in Marburg (Du.). Evenals op de CD’s pronken bij de concerten – naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré – ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden zeer veel optredens verzorgd. Te noemen valt de combinatie orgel/ vleugel, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt. Met het trompetduo Arjan en Edith Post wordt ook veel opgetreden. En met sopraan Marjo van Someren zijn al tal van recitals gegeven.

Als dirigent is André verbonden aan diverse koren. Hiermee zijn al vele bijzondere projecten uitgevoerd, o.a. ‘From Olivet to Calvary’ van J.H. Maunder, ‘Love Transcending’ van J.W. Peterson en de in Muziekcentrum Vredenburg uitgevoerde Cantate ‘The promise of Christmas’ van D. Burgess (een werk voor groot koor, orkest en 4 solisten). Ook als componist is André actief. Zo verschenen er van zijn hand een drietal cantates/oratoria met teksten van Henriëtte Maaijen. Ook als gastdirigent bij scratchactiviteiten wordt zijn inzet vaak gevraagd.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt

8 euro. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Locatie: Torenplein 1, Barneveld.

Meer informatie over het programma:

https://stichtingconcertenoudekerkbarneveld.nl/concertagenda/?event_id1=635

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie