Lieke Tollenaar en Katja van Oudenaarden
Lieke Tollenaar en Katja van Oudenaarden Manja Moraal

Goud tijdens eerste landelijke kwalificatie voor Turnclub P.i.T

6 november 2023 om 14:12 Lokaal Deel je nieuws

Goud tijdens eerste landelijke kwalificatie voor Turnclub P.i.T

Afgelopen weekend 

vond de eerste landelijke kwalificatie plaats in Weert. Eerste divisie turnsters Lieke Tollenaar, Katja van Oudenaarden en Noortje Dekker kwamen op zaterdag in actie. Op zondag was het de beurt aan de senioren. Vanuit de derde divisie waren dit Jayda Neervoort en Daantje de Vries en vanuit de tweede divisie Marleen Epskamp. Quinty van Ingen en Julia Duijst konden geen meerkamp turnen in verband met een blessure.

Jeugd turnsters Katja van Oudenaarden en Lieke Tollenaar verbeterden zich ten opzichte van vorige week, maar lieten nog wel wat steekjes vallen. Potentie was zeker zichtbaar! Tollenaar werd 5e en van Oudenaarden 6e. 

Junior Noortje Dekker turnde op brug haar nieuwe, moeilijkere programma met succes, maar moest een val incasseren op vloer waardoor het podium net buiten bereik kwam. Dekker werd vierde. 

Jayda Neervoort en Daantje de Vries hielden zich heel knap staande tussen de vele senioren derde divisie. Neervoort turnde naar kunnen met een positieve mindset. Met heel weinig verschil met het podium werd Neervoort vierde, wat natuurlijk net jammer was, maar uiteraard ook ontzettend knap. de Vries was sterk op brug en vloer, maar incasseerde een val op balk waardoor ook voor haar het podium niet meer haalbaar bleek en nipt achter Neervoort op plek vijf eindigde. 

Marleen Epskamp mocht het weekend in Weert afsluiten. Geen foutloze meerkamp, maar mede door een prachtige balkoefening mocht Epskamp ruim het goud in ontvangst komen nemen. Epskamp plaatst zich hiermee direct voor de halNK.finale NK.

Noortje Dekker en Quinty van Ingen
Daantje de Vries en Jayda Neervoort
Marleen Epskamp
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie