Jaelynn Pieters, Sara Bakker, Loïs Gerritsen, Kaylanne van Beek en Ise Buitendam
Jaelynn Pieters, Sara Bakker, Loïs Gerritsen, Kaylanne van Beek en Ise Buitendam Manja Moraal

Landelijk zilver voor Turnclub P.i.T op hoogste niveau!!

12 november 2023 om 15:03 Lokaal Deel je nieuws

Nijmegen - Afgelopen zondag vond de eerste landelijke kwalificatie voor de niveau 1 turnsters plaats. Namens Turnclub P.i.T kwamen Loïs Gerritsen, Sara Bakker, Ise Buitendam, Kaylanne van Beek en Jaelynn Pieters in actie. Zij veroverden als team zilver en eindigden nipt achter de eerste plaats. 

Loïs Gerritsen, de benjamin van het team uit 2014, kwam uit op de toestellen sprong, balk en vloer. Zij liet al mooie progressie zien in presentatie en kon ook de spanning al iets meer loslaten. 

Ook pupil 2 Sara Bakker turnt dit seizoen voor het eerst op niveau 1. Zij springt er vooral uit door haar prachtige lenigheid en uitstraling. Ook haar moeilijkheid op balk is erg knap. Ise Buitendam turnde vorig jaar nog in niveau 3, maar maakt nu enorme progressie in niveau 1. Een stijgende lijn is aanwezig en ook al zichtbaar in de uitslag want individueel werd Buitendam knap vijfde. Kaylanne van Beek heeft last van een blessure waardoor ze alleen brug en balk turnt. Op beide toestellen liet ze niet haar allerbeste optreden zien, maar de moeilijkheid is zodanig hoog dat haar punten sowieso meetellen. Jaelynn Pieters was ook niet foutloos, maar laat al veel ervaring zien in haar oefeningen. Individueel was zij ook heel knap de beste van het hele veld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie