Eetbare wildernis: een prentenboek geïnspireerd door permacultuur.
Eetbare wildernis: een prentenboek geïnspireerd door permacultuur. Annick Gaarthuis

Boekpresentatie prentenboek ‘Eetbare Wildernis’

26 november 2023 om 11:52 Lokaal Deel je nieuws

Op deze middag presenteert Annick Gaarthuis haar prentenboek ‘Eetbare Wildernis’. ‘Eetbare Wildernis’ gaat over een groepje kinderen dat droomt van een wereld waarin mens, natuur en dier in harmonie leven. De prachtig geïllustreerde pagina’s behandelen onderwerpen als bodemleven, composteren en voedselbossen, waardoor kinderen op een boeiende manier leren over duurzaamheid en de veerkracht van onze aarde. Wat het prentenboek bijzonder maakt, is dat er meer dan 100 eetbare planten in voorkomen!

Annick vertelt deze middag meer over het boek en ze gaat natuurlijk voorlezen. De boeken zijn te koop en de kinderen krijgen een kleurplaat.

Over de maker

Annick, afgestudeerd aan de kunstacademie AKV Sint Joost, is kunstenaar en docent met een passie voor natuur en creativiteit. Haar werk, geïnspireerd door reizen en landschappen, toont haar diepe verbondenheid met de natuur.

Tijdens haar studie in permacultuur zag ze hoe veerkrachtig de natuur is en de vele mogelijkheden om hier positief aan bij te dragen. Het gebrek aan geïllustreerde boeken over permacultuur inspireerde haar om dit boek te maken, gevoed door alle prachtige projecten die ze in het hele land bezocht – van voedselbossen en regeneratieve boerderijen tot permacultuurtuinen. 

www.eetbarewildernis.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie