Daantje de Vries en Jayda Neervoort
Daantje de Vries en Jayda Neervoort Nikki Versteeg

Landelijk eremetaal voor Turnclub P.i.T tijdens kwalificaties

28 november 2023 om 07:46 Lokaal Deel je nieuws

Dokkum - Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de tweede kwalificatie voor de halve finale NK turnen. P.i.T kwam met 3 turnsters op de meerkamp in actie en nam zowel goud als brons mee naar huis.

Vroeg op de ochtend turnden de senior C turnsters Jayda Neervoort en Daantje de Vries. Beide turnsters waren niet fit waardoor de wedstrijd niet vlekkeloos verliep. 

Neervoort turnde zich de vorige wedstrijd naar een 4e plek maar zat vandaag minder lekker in de wedstrijd. Wel liet ze een mooie uitstraling zien op vloer en turnde haar tsukahara op sprong weer knap tot stand. 

De Vries turnde een nette en zuivere meerkamp. Hoewel ze op brug een val moest incasseren kon ze zich knap herpakken en toch een heel goede score neerzetten. Ze werd beloond met een bronzen medaille en hiermee ook directe plaatsing voor de halve finale. 

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Senioren B Julia Duijst en Marleen Epskamp. Duijst zou nog helemaal niet deelnemen omdat ze pas net uit het gips is. Ze moest echter wel aanwezig zijn om rankingpunten te verzamelen. Op het laatste moment is toch besloten om wat basis op brug en balk te proberen in het kader van ‘we zijn er toch’. Dit ging verrassend goed! Een mooie stap vooruit na de stappen achteruit die ze helaas heeft moeten zetten de afgelopen tijd. 

Marleen Epskamp nam de vorige kwalificatie al goud mee naar huis, maar verstapte zich vorige week waardoor deze kwalificatie in het geding kwam. Een goed opbouwplan en wilskracht zorgde er echter voor dat Epskamp er stond met een niet volledig, maar wel knap meerkamp programma. Ze maakte geen grote fouten en bleek ook deze keer onverslaanbaar!

Julia Duijst en Marleen Epskamp
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie