VLNR: Michel Louvet, Hans Papeveld & Jasper Stimm
VLNR: Michel Louvet, Hans Papeveld & Jasper Stimm Arrchief: Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe

Stichting Dierenvoedselbank vallei & Veluwe ontvangt prijs van €5000,­-

28 november 2023 om 08:58 Lokaal Deel je nieuws

Wageningen, Op zaterdag 25-11-2023 heeft Dhr. Michel Louvet, voorzitter van Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe de MSM prijs 2024 in ontvangst mogen nemen van het voltallige bestuur van de Moyra Stava-Morena Stichting.

Wat een geweldig mooi moment voor onze stichting aldus Louvet, voorzitter van Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe. Ongeveer drie maanden geleden gaf Louvet Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe op voor de MSM prijs. De Moyra Stava – Morena prijs wordt jaarlijks uitgekeerd aan een dieren welzijn instelling die zich bijzonder heeft ingezet en zich daarmee onderscheiden heeft bij dieren welzijn.

Na het bezoek van twee bestuursleden van de Moyra Stava-Morena Stichting gingen de twee bestuursleden intern in overleg met de overige drie bestuursleden en deelden zij hun bevindingen en ervaring van Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe. Unaniem kwamen zij tot de conclusie dat Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe voldoet aan alle voorwaarden en hiermee de prijs van €5000,- in ontvangst mocht gaan nemen.

Op zaterdag 25 november was de uitreiking van deze geweldige prijs op de hoofdlocatie van Stichting Dierenvoedselbank Vallei & Veluwe in Wageningen. Onder het genot van een hapje en drankje werd de prijs overhandigd.

Het juryrapport luid: 

“Stichting Dieren Voedselbank Vallei en Veluwe is een organisatie met heel betrokken bestuurders en vrijwilligers die met weinig eigen middelen in vijf plaatsen in de regio uitgifte van gratis voedsel voor dieren van mensen met onvoldoende financiële middelen weet te realiseren.”

“Het enthousiasme en betrokkenheid van de bestuursleden heeft geleid tot deze realisatie. Men werkt met een bescheiden begroting en is voorzichtig en zorgvuldig met de toekenning van faciliteiten en middelen. Tevens worden eigenaren van dieren voor zover nodig wordt geacht, voorzichtig en vriendelijk geadviseerd omtrent een goede dierenverzorging. Kortom: via de eigenaar wordt verstrekking van voeding en goede zorg bewerkstelligd.”

In het rapport lezen we vervolgens:

“Een bijkomend positief effect van deze benadering en werkwijze is dat de eigenaren van dieren uit hun maatschappelijk isolement worden gehaald. Bij de Dierenvoedselbank ontmoeten ze lotgenoten met wie ze onbedreigd kunnen praten”.

Gezien de motivatie, de betrokkenheid, het enthousiasme en de zorgvuldigheid

van het bestuur en andere vrijwilligers van Stichting Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe

zoals duidelijk en zonder voorbehoud vermeld in het jury rapport, werd direct en unaniem

op onze bestuursvergadering besloten om de Moyra Stava-Morena Prijs 2024 toe te kennen aan:

Stichting Dierenvoedselbank Vallei en Veluwe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie