Jaeda Uijterwaal,  Jaliyah Manuputty en Roos van de Westeringh
Jaeda Uijterwaal, Jaliyah Manuputty en Roos van de Westeringh Nikki Versteeg

2e selectie Turnclub P.i.T turnt een mooie eerste voorwedstrijd in Amsterdam

28 november 2023 om 20:35 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 25 en zondag 26 november mochten de bovenbouw turnsters uit de 2e selectie van Turnclub P.i.T hun eerste voorwedstrijd turnen in Amsterdam. In de eerste ronde turnden Roos van de Westeringh, Jaeda Uijterwaal en Jaliyah Manuputty huh eerste wedstrijd in jeugd supplement E. Zij vormen een team samen met een turnster van Hellas Tiel. Dit was best een uitdaging omdat ze het moesten opnemen tegen teams met 6 turnsters. 

Toch wisten zij zich goed staande te houden en een mooie 3e plek te veroveren. Roos liet een strakke brugoefening zien. Jaeda wist vooral op vloer en sprong mooie cijfers binnen te halen voor het team. Ook Jaliyah turnde een overtuigende wedstrijd en behaalde individueel ook nog een medaille voor de 2e plek. 

Later op de dag was het de beurt aan Nevaeh Manuputty, Ilana van Vessem en Sophie van Engelenhoven in de categorie jeugd supplement D. In een groot en pittig deelnemersveld wist Nevaeh haar eerste tsuki tot stand te turnen, liet Ilana een plaatje van een vloeroefening zien en turnde Sophie overtuigd op brug. Nevaeh bezeerde zich helaas bij het laatste toestel en kon hierdoor haar wedstrijd niet afmaken. Ilana en Sophie eindigende op de 15e en 16e plaats. 

Op zondag was het de beurt aan Famke Opsteeg en Tamira Buijs in de categorie junior D. Famke liet een mooie vloeroefening en goede sprong zien. Ook Tamira turnde met mooie uitstraling op vloer en probeerde een nieuwe sprong uit. Alle turnsters kunnen nu aan de slag met de verbeterpunten voor de tweede voorwedstrijd die gepland staat voor december en januari.

Famke Opsteeg en Tamira Buijs
Ilana van Vessem,  Nevaeh Manuputty en Sophie van Engelenhoven
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie