De Goede Herderkerk in Ede opent haar deuren voor Top 2000 liefhebbers op vrijdagavond 29 december.
De Goede Herderkerk in Ede opent haar deuren voor Top 2000 liefhebbers op vrijdagavond 29 december. Marijn Vlasblom

Edese baptistengemeente organiseert TOP 2000 dienst met liveband

7 december 2023 om 21:49 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 29 december organiseert de Edese baptistengemeente ‘Op Doortocht’ een Top 2000 dienst in de Goede Herderkerk. De kerk ziet veel raakvlakken met het verhaal van de Bijbel in de grote en kleine levensthema’s die in de Top 2000 worden bezongen.

In de afgelopen twintig jaar heeft de Top 2000 een vaste plek weten te veroveren tussen de oliebollen en het vuurwerk. Steevast wordt het oudjaar muzikaal gevierd met een terugblik op de allermooiste muziek op Radio 2, meestal afgesloten met ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. Baptistengemeente Op Doortocht in Ede opent op 29 december haar deuren voor een muzikale dienst waarin muziek uit de lijst der lijsten wordt verbonden met het grote verhaal uit de Bijbel.

“In de Top 2000 passeren alle grote levensthema’s de revue: liefde, lijden en loslaten, maar ook onze passies,  dromen, hopen en verlangens worden bezongen,” aldus voorganger Marijn Vlasblom. “Waar ik dan nieuwsgierig naar ben: Welke zoektocht klinkt daarin door? Wij zien raakvlakken met mensen uit de Bijbel, maar ook gelovigen nu die met dezelfde vragen en zoektocht bezig zijn. Muziek is een geweldige manier om hierover in gesprek te komen.” Zijn collega Peter Kos voegt toe: “Voor veel mensen ontbreekt het aan een groter verhaal dat boven het leven staat, juist in tijden die voor veel mensen onzeker, hopeloos of beangstigend zijn. Wij willen vanuit de Bijbel het grote verhaal van God en mensen opnieuw gaan vertellen langs de lijnen van de Top 2000.”

Moet je daar dan niet gelovig voor zijn? “Nee hoor! Wij zijn natuurlijk een kerk, maar zien deze dienst juist als mogelijkheid om makkelijk je collega’s, vrienden en buren mee naar toe te nemen.” Aldus de predikanten. Voor wie meer wil weten is er na de dienst gelegenheid om interesse te laten blijken in een Alpha cursus die vanaf januari van start gaat.

De livemuziek zal worden verzorgd door een band met o.a. Loïs Bruggema en Floor Koetsier. Tussen de liederen in zal voorganger Peter Kruijt uit Amersfoort intermezzo’s verzorgen waarin het grote verhaal wordt verbonden met de muziek. Na afloop is er veel gezelligheid en ontmoeting onder het genot van nog meer Top 2000 hits!

De Top 2000 dienst is op vrijdag 29 december om 19.30 uur aan de Ganzeweide 17 (Goede Herderkerk) te Ede. De toegang is gratis. Voor consumpties kan een kleine bijdrage gevraagd worden. Meer informatie is te vinden op https://opdoortocht.nl/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie