Afbeelding
Unsplash

Week van Alfabetisering pakt laaggeletterdheid in Ede aan

9 september 2019 om 10:02 Maatschappelijk

EDE In Taalhuis Ede zijn er deze week, de Week van Alfabetisering, verschillende workshops te volgen om laaggeletterdheid onder Edenaren te verminderen. 

Het taalhuis organiseert workshops als 'Voorlezen is leuk!' en 'Mijn gedicht', over schrijven. Met de workshop 'Voorlezen voor ouders en kinderen' wordt de aandacht gevestigd op het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen.

BASISVAARDIGHEDEN In de gemeente Ede wonen er ongeveer 10.000 mensen met beperkte basisvaardigheden waardoor lezen, schrijven en/of rekenen moeizaam gaat. Dit zijn vaardigheden die het dagelijks leven kunnen belemmeren, en waardoor zelfredzaamheid en sociale contacten achteruit gaan. Het kan ook financiële problematiek en een minder gezonde leefstijl tot stand brengen. Om dit te voorkomen en het nummer omlaag te brengen wil Taalhuis Ede hen helpen door middel van verschillende activiteiten.

Taalhuis Ede werkt samen met bondgenoten, zoals mensen en organisaties die zich actief inzetten voor het bevorderen van geletterdheid. Wie aan de slag wil met de basisvaardigheden kan contact opnemen met Taalhuis Ede. 

DATA Voorlezen voor ouders en kinderen is te volgen op maandag 9 september tussen 16.00 en 17.00 uur in Stadspoort. De workshop 'Voorlezen is leuk!' vindt plaats op dinsdag 10 september van 9.45 tot 11.15 uur in Stadspoort. De workshop 'Mijn Gedicht' is dinsdag 9 september te volgen bij Taalcafé Bosshardt van 14.00 tot 15.30 uur, donderdag 11 september van 10.00 tot 11.30 uur bij Taalcafé Stadspoort en vrijdag 12 september 10.00 tot 11.30 uur bij Taalcafé het Kernhuis van 10.00 tot 11.30 uur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie