Afbeelding
Cocoparisienne

Lions verzamelen 'vreemd en oud geld'

21 oktober 2019 om 08:05 Maatschappelijk

EDE Via een verzamel-zuil bij AH-XL te Ede  gaan de leden van de Lionsclub EdeNederveluwe vreemd en oud en geld inzamelen voor staaroperaties in derdewereldlanden. ,,Elke Nederlander heeft nog wel ergens vreemd en oud geld liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel-zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden."

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

De Lionsclub EdeNederveluwe is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim 100.000 euro bijeengebracht, goed voor ruim zesduizend oogoperaties. Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers waardoor er bij hen dus nooit iets aan de strijkstok blijft hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie