Twijfel als de kunst van het beslissen

Maatschappelijk Deel je nieuws

We hebben veel keuzes te maken, elke dag weer. Zowel in de kleine dingen des levens, als in belangwekkende zaken, heeft de westerse mens heel veel mogelijkheden en alternatieven om uit te kiezen. Bij die veelheid aan keuzes voelen veel mensen momenten van aarzeling. Dan gaan ze wikken en wegen, maken rationele voor- en tegenoverwegingen, luisteren naar hun gevoel enzovoorts. Dit soort momenten van twijfel zorgen soms voor een ‘keuzeprobleem’ of zelfs voor ‘keuzestress’.

Aart Goedhart, proceskundige en docent, komt op 8 december bij de Ontmoeting in Bennekom om met u te kijken naar de momenten dat het lastig is om keuzes te maken. Deze momenten van ‘handelingsverlegenheid’ zijn in zijn ogen essentieel, omdat ze zowel een enorme creatieve als een destructieve kracht in zich dragen. Ook wijst hij op een aantal perspectieven om de keuzerijkdom beheersbaar te helpen maken; kortom twijfel als de kunst van het beslissen.

Aart Goedhart heeft een bijzondere fascinatie voor de momenten dat er geen keuzes lijken te zijn, of dat de beschikbare keuzes alle niet de juiste lijken. Als adviseur, opleider en coach heeft hij ruim twintig jaar ervaring met organisatieverandering en -ontwikkeling. Juist bij hardnekkige (maatschappelijke) vraagstukken, waar vooral innovaties in sociale verhoudingen nodig zijn is hij veel gevraagd. Hij is nauw betrokken bij School Of Life in Amsterdam, filosofie voor het alledaagse leven.

Deze bijeenkomst wordt omlijst met muziek door strijkkwartet ‘Het Streekaccent’ onder leiding van Gert Doekes op altviool, en de violisten Hermen en Miriam Peeters, en de celliste Ank de Pater. Zij weten de juiste toon te treffen en ons hart te raken met op deze zondag muziek van Sibelius, Schubert, en Mozart.

De Zin op Zondag bijeenkomst begint om 10:30 uur in De Ontmoeting van Vrijzinnigen Bennekom, Emmalaan 1 in Bennekom.

Meer informatie is te vinden op www.vrijzinnigenbennekom.nl

advertentie