De waterleidingbreuken in Ede zorgen voor veel overlast.
De waterleidingbreuken in Ede zorgen voor veel overlast. Ted Walker

Vitens pakt waterleidingnet in Ede aan

Maatschappelijk

EDE Vitens is bezig met het verbeteren van het waterleidingnet in Ede. Daardoor zou de kans op leidingbreuken af moeten nemen. ,,De werkzaamheden zijn vorig weekend gestart en we willen het voor de kerst afgerond hebben", aldus woordvoerder Bram Inklaar.

Door Barry Wensink

Aanleiding voor het waterleidingbedrijf om actie te ondernemen zijn drie leidingbreuken binnen twee weken in de gemeente Ede. Zo was er zaterdag 16 november een leidingbreuk in de Edese wijk Maandereng. Vijf dagen eerder zaten delen van Ede, Lunteren en Bennekom een tijd zonder water na een breuk in de Keesomstraat. Zondag 3 november brak een waterleiding op de Hofbeeklaan in Ede.

STABIELER ,,Dit was voor ons aanleiding het leidingnet grondig te onderzoeken. Daaruit kwam naar voren dat de druk in het leidingnet stabieler kan", zegt Inklaar. ,,Om hiervoor te zorgen gaan we afsluiters vervangen en plaatsen, een leiding verleggen, een nieuwe leiding aanleggen onder een kruising en passen we de aansluiting van het winkelcentrum aan." 

De woordvoerder benadrukt dat Vitens alles op alles zet de werkzaamheden goed te laten verlopen. ,,Toch kan het hinder opleveren. Zo kan er tijdelijk sprake zijn van verminderde waterdruk en kan verkeer tijdelijk hinder ondervinden. De klanten die het betreft informeren we persoonlijk en via onze website en via waterstoring.nl", aldus Inklaar.

advertentie