Afbeelding
https://preciouspeoplefotografie.nl

Laten we Welzijn genomineerd voor Appeltjes van Oranje

10 januari 2020 om 10:59 Maatschappelijk

EDE Mentorproject Laten we Welzijn uit Ede is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2020. In totaal zijn meer dan dertig initiatieven uit het hele land genomineerd. Op de website van het OranjeFonds kan gestemd worden op de projecten. Dat kan tot en met woensdag 15 januari.

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. ,,In mei reikt Koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde. En daar willen wij bij zijn", aldus Laten we Welzijn.

Mentorproject Laten we Welzijn van Stichting TijdVoorActie maakt jongeren enthousiast om zich actief in te zetten voor het welzijn van eenzame leeftijdsgenoten. ,,Veel jongeren missen iemand aan hun zijde. Iemand die voorziet in steun en advies. En iemand waar ze vragen aan kunnen stellen en ervaringen mee kunnen delen. Ze voelen zich eenzaam en lopen vast in hun sociale ontwikkeling. Mentorproject Laten we Welzijn is er voor deze jongeren."

Dit project koppelt jongeren met gedeelde interesses aan elkaar. ,,Ze trekken met elkaar op, werken samen aan persoonlijke doelen en ondernemen activiteiten. Eenzame jongeren komen hierdoor weer onder de mensen. Ze krijgen zelfvertrouwen en leggen in de toekomst makkelijker contact met potentiële nieuwe vrienden."

,,Laten we Welzijn zorgt met dit sociale contact dat eenzame jongeren weer deel uitmaken van de samenleving. Ze bouwen een vriendschap voor het leven en zijn weer zelfredzaam. Dit heeft een preventieve werking, want het project voorkomt problemen in de toekomst onder de hulpvragers."

Kijk voor meer informatie op latenwewelzijn-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie