Jongerenwerker Mariam Chaoui: 'Wij hadden de ongeregeldheden niet kunnen voorkomen.
Jongerenwerker Mariam Chaoui: 'Wij hadden de ongeregeldheden niet kunnen voorkomen." Malkander

'Jongeren duidelijk maken dat we er voor ze zijn'

15 januari 2020 om 06:30 Maatschappelijk

EDE Oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht verliepen in Ede niet zoals gehoopt. De jeugdoverlast werd landelijk nieuws en de beschuldigingen (op social media) kwamen onder andere terecht bij de jongerenwerkers van Malkander. Een van hen is Mariam Chaoui en zij baalt van de situatie. ,,Dit zagen wij absoluut niet aankomen."

Barry Wensink

Chaoui maakt graag tijd vrij om tekst en uitleg te geven in het onderkomen van Malkander aan de Galvanistraat in Ede. ,,Er gaan juist zoveel dingen wel goed en het is heel erg jammer dat het jaar zo is begonnen."

Mariam Chaoui is inmiddels acht jaar jongerenwerker bij Malkander. Ze is actief in Ede centrum en geeft aan dat de werkwijze de afgelopen jaren anders is geworden. ,,We moeten het helaas doen met minder geld. Vroeger waren er verschillende buurthuizen en dat was een warm welkom voor de jongeren. Ze konden er bijvoorbeeld na schooltijd prima terecht. Nu we geen echt onderkomen meer hebben gaan we naar de jongeren toe. Dat doen we in kleding met ons herkenbare logo en op de scooter. Dat kan in het centrum zijn, maar ook onder een viaduct. We willen de jongeren duidelijk maken dat we er voor ze zijn. Dat doen we tijdens onze ronde; ook tijdens oud en nieuw", legt Chaoui uit.

Ook via social media hebben de jongerenwerkers contact met de doelgroep. ,,Dat biedt mogelijkheden, want zij kunnen ons vaak ook dingen leren. Bijvoorbeeld over de nieuwste trends. We kunnen zo de positieve kanten van jongeren stimuleren", zegt Chaoui. Ze geeft aan dat er op initiatief van de jongeren ook activiteiten georganiseerd worden. ,,We hadden een jaartje geleden onder andere het feest Let's Glow. Dat vond plaats bij Astrant en daarmee bereikten we honderd jongeren. Eind november vond een karaoke avond plaats."

In Ede Zuid kwamen jongeren met een Mobiele Ontmoetings Plek (MOP). ,,Ze hebben een oude SRV wagen getuned en dat ziet er prachtig uit."

Lees hier het volledige interview als premiumverhaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie