voorkant van het boek
voorkant van het boek Marit Goessens

Ontprikkelgids voor kids

Maatschappelijk Deel je nieuws

Afgelopen maand verscheen het nieuwste boek van Marit Goessens, getiteld ‘Ontprikkelgids voor kids’. De schrijfster, HSP-psychologe, schreef dit speciaal voor hooggevoelige kinderen die soms overprikkeld raken. Het boek reikt méér dan 45 tips en ideeën aan om te ontprikkelen.

Ongeveer een op de vijf kinderen is hooggevoelig. Dat betekent dat ze een gevoeliger zenuwstelsel hebben, waardoor prikkels meer en heftiger binnenkomen. Bij een te grote hoeveelheid aan prikkels kan dit niet meer goed verwerkt worden, waardoor er overprikkeling ontstaat. Het ene kind uit overprikkeling door teruggetrokken gedrag en een ander kind door druk gedrag. Het is nodig om dan te ontprikkelen. Dit betekent dat je activiteiten gaat doen, die je helpen om de teveel opgedane prikkels te laten afnemen.

Op basis van haar professie en werkervaring met hooggevoelige kinderen, heeft Marit Goessens een boek over ontprikkelen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar geschreven. Het sluit aan bij rustzoekende én prikkelzoekende kinderen. De tips en ideeën worden namelijk op verschillende gebieden aangereikt. Bijvoorbeeld blazen/ademen, creatief, actief en tekenen/kleuren.

Ga naar de website van Het kleine egeltje voor meer informatie en/of bestellen: www.hetkleineegeltje.nl

advertentie