Ontmoetingskerk, Zuilestein
Ontmoetingskerk, Zuilestein Archief BDU Media
VIDEO

Edese kerken luiden kwartier de klok als boodschap van bemoediging, hoop en troost

18 maart 2020 om 20:54 Maatschappelijk Coronavirus

EDE (ANP) Kerkklokken in heel het land werden woensdag om 9.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en 19.00 uur geluid, zoals in Ede de Bethelkerk aan de Tooroplaan, Oude Kerk en de Ontmoetingskerk aan de Zuilestein. Hiertoe had de Raad van Kerken opgeroepen om zo 'een boodschap van bemoediging, hoop en troost' af te geven. 

Het is de bedoeling dat de kerkklokken ook op woensdag 25 maart en 1 april worden geluid. ,,Met deze 'klokken van bemoediging, hoop en troost' kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen", aldus de organisatie.

Op Twitter laten veel mensen weten de kerkklokken te horen luiden in hun woonplaats. 'Mooi' en 'Indrukwekkend;, wordt dat genoemd. Anderen vinden het een beetje onheilspellend.

De Raad van Kerken organiseerde eerder woensdag samen met de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio en MissieNederland al een Dag van Nationaal Gebed. ,,De Raad van Kerken in Nederland neemt samen met de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio en MissieNederland het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd van de coronacrisis. Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven. Dit doen we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land, niet door fysieke samenkomsten maar door een 'virtuele' gebedsbeweging via internet en sociale media'', zo schrijft de organisatie.

Video: Ted Walker - Bethelkerk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie