Afbeelding
Marga van der Have

Berenjacht verbindt jong en oud in de wijk

Maatschappelijk Coronavirus

EDE In de Componistenbuurt in Ede is een actie gestart om ouderen en kinderen met elkaar te verbinden. Het idee is simpel, zet ergens voor je raam een teddybeer neer. Kinderen gaan vervolgens op berenjacht door de wijk. Wanneer ze de beer vinden zwaaien ze even gezellig naar binnen. 

Ouderen zitten in deze moeilijke tijd meer alleen thuis, voor het raam en hebben minder contact met de buitenwereld. Tijdens de berenjacht komen er de hele dag kinderen langs en zwaaien gezellig naar binnen. Uiteraard kan iedereen meedoen met deze actie, ook als je nog jong bent. Zolang je maar niet in groepen bij elkaar op jacht gaat. Zo kun je toch nog zorgen voor wat zonneschijn en contact in de soms eenzame dagen van ouderen. 

De Edese wijk heeft een heel actieve groep met inmiddels bijna 30 aangesloten buren. Met elkaar, voor elkaar, hopen ze met verschillende activiteiten en initiatieven jong en oud met elkaar te verbinden. Doordat de maandelijkse activiteiten komen te vervallen door het coronavirus proberen ze op andere manieren verbinding te creëren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie