Bij de overhandiging van schalen heerlijke Marokkaanse koekjes óók anderhalve meter afstand!
Bij de overhandiging van schalen heerlijke Marokkaanse koekjes óók anderhalve meter afstand! Hafsa Aznad

Walraven: personeel en bewoners verrast met Marokkaanse koekjes!

Maatschappelijk Deel je nieuws

Door Ria Maliepaard

Bennekom - Donderdag 2 april brachten drie inwoners uit de Marokkaans Islamitische gemeenschap in Ede schalen heerlijke Marokkaanse koekjes naar het woonzorgcentrum van Opella. Natuurlijk hield men zich bij de overhandiging aan de vereiste afstand van anderhalve meter.  

Ook in de gemeente Ede neemt het aantal slachtoffers van de Corona-pandemie toe. De zorgmedewerkers staan dag en nacht in de frontlinie. Zij verdienen een extra hart onder de riem, want het zijn pittige tijden waarbij er veel van de mensen gevraagd wordt. Bewoners zijn bang en eenzaam als gevolg van de noodzakelijke maatregelen om het virus in te perken. Mohamed Chahbar (voorzitter van bestuur Al Mouahidin), El Akil Ben Messaoud (voorzitter CvB Al Amana scholen) en Said Alouati (Opella-medewerker en vrijwilliger binnen de moskee) willen met deze koekjes namens de Marokkaanse gemeenschap respect en dankbaarheid overbrengen en de medewerkers en bewoners een beetje opvrolijken.

Onder meer leidinggevende Ineke Roseboom nam namens Walraven Opella de schalen vol koekjes in ontvangst. Het initiatief van de Marokkaanse moskee Al Mouahidin in Ede werd bijzonder gewaardeerd. Ben Messaoud: “Wij zijn met ons allen diep geraakt door de impact van het coronavirus. We zien hoe de zorgmedewerkers in Nederland met hart en ziel werken om de zieken en ouderen in ons land te verzorgen. Wij leven met hen en hun omgeving mee en wensen hen veel kracht en beterschap toe.”

advertentie