Een aantal van de producten die je in de doos tegen kunt komen
Een aantal van de producten die je in de doos tegen kunt komen Christian Weij

Gedupeerde voedselproducenten uit de Gelderse Vallei geholpen door nieuwe maaltijdbox

Maatschappelijk Deel je nieuws


Het SmaakPark in Ede is begonnen met de verkoop van maaltijdboxen met recepten en ingrediënten van lokale, Gelderse producenten. Elke week zijn er minstens vier verschillende boxen via smaakpark.nl te bestellen. Hiermee helpen ze de lokale producenten die normaliter hun delicatessen aan de horeca leveren, en nu door de crisis met overschotten dreigen te blijven zitten.


Christian Weij en Petra Busser hadden het plan om vanaf eind 2020 - vanuit hun nieuwe SmaakPark - maaltijdboxen te gaan verkopen. Maar omdat verschillende producenten uit de Gelderse Vallei door de crisis met overschotten bleven zitten, hebben Christian en Petra de koe bij de horens gevat en zijn zij nu al van start gegaan. Sinds vorige week kunnen inwoners van Ede, Veenendaal, Wageningen en Renkum de doos laten bezorgen of afhalen in Ede. En vanaf 24 april zullen ze dit ook in Barneveld doen.


SmaakPark Thuis: een maaltijdbox vol lokale, no waste, producten uit de Gelderse Vallei


De eerste week was een groot succes. Binnen vijf dagen waren er 162 dozen besteld. “We dachten 30- of 40 dozen te moeten maken”, zegt Christian.  "De grote animo was even slikken en schakelen, we moesten in een paar dagen een volledig nieuw bedrijf uit de grond stampen. Met een bestelsysteem, inpakafdeling, receptenontwikkeling, logistiek en al het andere wat nodig is om de dozen goed bij de klanten te krijgen”. “Dan schrik je ‘s nachts ineens wakker omdat er nog verpakkingsmateriaal besteld moeten worden, of omdat je niet weet of je de boxen überhaupt wel op tijd ingepakt krijgt”.  “Gelukkig kregen we van alle kanten hulp aangeboden” vult Petra aan. “Afgelopen zaterdag werden de eerste maaltijdboxen met behulp van vrijwilligers ingepakt en bezorgd. Daar word je blij van”.


De inhoud wisselt wekelijks. Op woensdag inventariseert Christian wat er bij de producenten in overvloed aanwezig is, en bedenkt hij de recepten voor de week erna. De dozen worden op vrijdag afgeleverd. Tot voor de deur, contactloos. Of je haalt de doos zelf op bij het SmaakPark in Ede. De maaltijdboxen worden bezorgd in de gemeente Ede, Wageningen, Renkum en Veenendaal.

Meer informatie of een doos bestellen: www.smaakpark.nl/thuis

 

advertentie