Mayte van Villa Ticca
Mayte van Villa Ticca Corrie Stam

Kinderen van de Evenaar uit Ede verkoopt nu ook niet-medische mondkapjes

Maatschappelijk Deel je nieuws

Linda Ubels en Corrie Stam richtten in 2013 de Stichting Kinderen van de Evenaar op om kinderdagverblijf Villa Ticca, in één van de armste wijken van Quito, financieel te ondersteunen. Vanuit hun shop aan de Arnhemseweg 45 in Ede verkopen ze fairtrade (cadeau)artikelen. Daarnaast hebben ze een goed gevulde webshop (www.kvde.nl) en staan ze veel op markten.

Met ingang van 2020 werd besloten om niet meer exclusief voor Villa Ticca geld te verdienen maar daar kleinschalige, kindgerelateerde, goede doelen aan toe te voegen. Het allereerste goede doel van 2020 werd KinderVakantieWeek Ede. Deze Stichting organiseert jaarlijks in de meivakantie een reis naar Terschelling voor kinderen waarvan de ouders onder het bestaansminimum leven. De bootreis voor de kids en hun begeleiders werd door de Kinderen van de Evenaar betaald. Helaas kon de vakantie niet doorgaan i.v.m. de corona-uitbraak maar gelukkig zijn de tickets volgend jaar nog geldig.

Tijdens de (altijd zelf-gefinancierde) reizen naar Ecuador, waarin de dames de inkoop van alpaca wollen plaids en sjaals combineren met een bezoek aan Villa Ticca, worden er ook huisbezoeken afgelegd. Voor de families nemen ze dan altijd een pakket met eerste levensbehoeften mee. Nu Ecuador al weken in lockdown is, mogen de mensen alleen de straat op om boodschappen te doen. Maar hoe moet dat als je je geld verdient op straat? Veel families hebben al weken geen inkomen. Daarom deelt Villa Ticca aan deze gezinnen voedselpakketten uit en in de maand mei worden die door de Stichting Kinderen van de Evenaar gefinancierd.

Een behoorlijke financiële tegenvaller dit jaar is het feit dat de markten tot nog toe worden geannuleerd. Om kleinschalige goede doelen te kunnen blijven ondersteunen, is er gezocht is naar alternatieve producten in de huidige situatie. En dat product is gevonden: de Stichting KvdE verkoopt wasbare niet-medische mondkapjes die vanaf 1 juni verplicht zijn in het OV. De mondkapjes worden per 2 verkocht voor EUR 12,50. Ze kunnen via de webshop besteld worden, maar natuurlijk ook afgehaald worden (pin aanwezig).

De KvdE shop is -in overeenstemming met de RIVM richtlijnen- geopend. Bel met Linda op 06-42426042 voor een afspraak zodat je de enige klant bent. Echt een aanrader als je een origineel, fairtrade cadeau zoekt. En hoe mooi is het om naast diegene voor wie je een cadeau koopt ook een kleinschalig kindgerelateerd goed doel te verrassen?!

2 wasbare niet-medische mondkapjes EUR 12,50
Darwin van Villa Ticca
Corrie en Linda bij Villa Ticca
Uitdelen voedselpakketten in Quito
advertentie