Uitreiking van het certificaat
Uitreiking van het certificaat KSO

Uitreiking Keurmerk Sociale Onderneming

Maatschappelijk Deel je nieuws

Van het uitoefenen van vrijwilligerswerk bij de politie, tot het inzamelen van overtollig meubilair voor ex-gedetineerden. De Mondial Waaijenberg Groep uit Ede heeft dankzij haar inzet voor de samenleving het Keurmerk Sociale Onderneming mogen ontvangen. Een mooie waardering voor het hele team!

Met het keurmerk laat het bedrijf zien dat ze een steentje bijdraagt aan de Duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze inzetten op sociaal ondernemerschap en duurzaamheid, maar dat ze het ook waarmaken en in hun hele bedrijf integreren”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Of het nu gaat om social return on investment, elektrisch verhuizen of een tweede bestemming zoeken voor overtollig meubilair: het team van de Mondial Waaijenberg Groep zet zich op allerlei vlakken in. “Sociaal ondernemen heeft in mijn ogen alleen kans van slagen als het vanuit het diepst van je vezels komt. Het is mijn overtuiging dat een organisatie zich zo moet in richten dat een deel van de opbrengst ten goede komt aan de samenleving. Het doel moet zijn om een wezenlijk verschil te maken voor de maatschappij, op ieder vlak“, vertelt Piet van der Wal, eigenaar van de Mondial Waaijenberg Groep.

Maatschappelijk aandeel

Het verhuisbedrijf uit Ede maakt onderdeel uit van de landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers (met vestigingen in heel Nederland). KSO Nederland heeft berekend dat de 20 Mondial-bedrijven gezamenlijk in 2019 zelfs een maatschappelijk aandeel van 1.620.490 miljoen euro hebben gerealiseerd. De waarde van het maatschappelijk aandeel is een optelsom van het aantal uren vrijwilligerswerk van de medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van de sponsoring in geld en waarde van middelen die beschikbaar zijn gesteld aan de samenleving. Kortom: een mooie teamprestatie!

advertentie