Afbeelding
IVM

Tiny Forest Ede van start op twee schoolpleinen

18 juni 2020 om 15:52 Maatschappelijk

EDE De Edese basisschool De Groene Vallei en basisschool Uniek krijgen een Tiny Forest. Dat is een dichtbegroeid inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op deze plek.

Gemeente Ede is één van de 42 Tiny Forest-partnergemeenten in Nederland. Na een oproep hebben meerdere initiatieven uit de gemeente Ede zich gemeld die graag een Tiny Forest in de wijk wilden hebben. Bij selectie van de locaties is gekeken naar technische haalbaarheid en draagvlak in de buurt.

De initiatiefnemers vanuit de scholen werken samen met leerlingen, buurtbewoners, IVN Natuureducatie en de gemeente Ede om tot een mooi ontwerp te komen voor hun Tiny Forest. In maart zijn de eerste ontwerpsessies met de buurt geweest. Omwonenden krijgen binnenkort informatie over het voorlopige ontwerp en de mogelijkheid om hier op te reageren.

Koos van Starrenburg, leerkracht Uniek, is blij met het initiatief. ,,Nu is ons plein een grijze steenwoestijn. Straks moet het een groene oase worden. Leerlingen willen graag meer natuur en buitenles, maar wel kunnen voetballen. De buurtbewoners zijn ook blij met het Tiny Forest. Zij krijgen een groener uitzicht en het Tiny Forest kan straks de voetballen tegenhouden."

Annemarie van den Berg, locatieleider Groene Vallei, sluit zich daarbij aan. ,,We doen de naam van de school eer aan door ons plein groener te maken. Het Tiny Forest is een mooie aanvulling op onze kinderboerderij en moestuin. Ook het buiten lesgeven wordt hiermee versterkt. We werken samen met de buurt aan dit project zodat we straks samen van het Tiny Forest kunnen genieten. Een mooi bos voor de buurt."

Ondanks wat vertraging en beperkingen door de coronamaatregelen verwachten we dat leerlingen en buurbewoners zonder problemen de Tiny Forests in november dit jaar kunnen planten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie