Archieffoto Klinkenbergerweg ter illustratie.
Archieffoto Klinkenbergerweg ter illustratie. RW-Drones

Onderzoek naar verbeteren leefbaarheid Klinkenbergerweg

25 september 2020 om 16:59 Maatschappelijk

EDE ,,Zoals bekend bij de bewoners van de Klinkenbergerweg wordt er nu eenproces opgestart dat onderzoek gaat doen naar de mogelijkheden om de leefbaarheid op de Klinkenbergerweg te verbeteren, na herinrichting van deStationsweg en realisatie van de Parklaan.” Dat antwoordt het college na schriftelijke vragen van EdeNu en de fractie Wijnsouw. Zij melden ongerustheid en zorgen bij bewoners van de Klinkenbergerweg. ,,De verkeersdrukte op de Stationsweg zal in de toekomst afnemen zodra de Parklaan en het ov-kruispunt gereed zijn. De Stationsstraat wordt immers fietsstraat. De bewoners verwachten dat de verkeersdrukte op de Klinkenbergerweg niet minder wordt, maar dat dit zelfs een toename van het zwaardere verkeer tot gevolg heeft.”

De bewoners zouden zich niet gehoord en gesteund voelen omdat debetrokken klankbordgroepsleden vanaf januari met de wethouder in gesprek willen gaan, maar geen reactie hebben ontvangen. De gemeente zegt dat er sinds begin dit jaar zeker zes gesprekken zijn geweest op ambtelijk niveau en dat er in oktober een overleg is gepland waarbij de wethouder zal aansluiten.

Een afwaardering van de Stationsweg en realisatie van de Parklaan zou leiden tot een zeer beperkte wijziging in de hoeveelheid gemotoriseerd verkeer op de Klinkenbergerweg, voor wat betreft de komende jaren. De gemeente heeft als wens om de Stationsweg met een kleine bus te blijven bedienen en een lijn via de Parklaan te laten lopen. ,,De gemeente adviseert, de provincie is degene die uiteindelijk besluit. Tot uiterlijk eind 2022 blijft er onduidelijkheid over de toekomstige lijnvoering. Het busstation bij het nieuwe station Ede-Wageningen wordt verplaatst van de huidige locatie naar een zuid-oostelijke locatie, nabij de Enka. Door deze verplaatsing is het in de toekomst logischer dat het busverkeer gebruik gaat maken van de Klinkenbergerweg.”

Verbetering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid is volgens de gemeente een continue opgave. ,,De mogelijkheden daartoe verschillen per weg en per situatie. Samen met de bewoners van de Klinkenbergerweg onderzoekt de gemeente de mogelijkheden daartoe.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie