Afbeelding
Gemeente Ede

Burgemeester reikt Predicaat Hofleverancier uit aan Café Floor

Maatschappelijk

LUNTEREN Partycentrum Floor bestaat dit jaar 250 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum heeft Zijne Majesteit de Koning besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ aan deze onderneming te verlenen. Burgemeester René Verhulst heeft de oorkonde behorend bij het predicaat op 28 oktober aan de onderneming overhandigd. Het was de bedoeling om dit afgelopen september op feestelijke wijze te vieren. Maar door alle coronamaatregelen kon dat helaas niet doorgaan.

Partycentrum Floor is gevestigd achter een karakteristieke gevel in het centrum van Lunteren. De eigenaren investeren in comfort en toegankelijkheid, daarnaast zorgen ze dat Oudhollandse gastvrijheid centraal blijft staan. 

HISTORIE Het verhaal van Partycentrum Floor begint in het jaar 1770. De bevolking van Lunteren en omgeving bestaat in die tijd voor het grootste gedeelte uit agrariërs, die hun bruiloften op de boerderij vieren. Evert Floor ziet daar wel brood in. Hij vestigt zich in het oude postkoets-wisselstation De Roskam aan de Dorpsstraat in Lunteren. Met een eigen koets vervoert hij aanstaande echtparen en verzorgt vanuit eigen keuken de inwendige mens op de bruiloft. In 1900 besluit de familie Floor De Roskam compleet te verbouwen. De familienaam wordt bij het nieuwe pand in de gevel gemetseld. Met een hotel, café, slijterij en keuken kan de horecafamilie elke klant bedienen. In 1991 neemt Anton Floor het partycentrum over. Hij moderniseert het bedrijf. Maar hij houdt de geschiedenis van zeven generaties Floor in ere. Wesley Floor, de achtste generatie, heeft de focus op het nieuwe online tijdperk.  Niet alleen de inwoners van Lunteren koesteren hun café Floor. Ook de toeristen vinden hun weg naar deze historische uitspanning.

Het predicaat ‘Hofleverancier’ staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Het symboliseert als het ware het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorst tegenover de begunstigde. De Koning kan het predicaat toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. De bedrijven moeten daarnaast minimaal honderd jaar bestaan en van onberispelijk gedrag zijn. 

Onlangs plaatsten we een uitgebreid verhaal over partycentrum Floor in het kader van onze rubriek ‘Heden en Verleden’. Dat verhaal is hier te lezen.

advertentie
advertentie