Afbeelding
Pixabay

‘Buitenslapers’ kunnen tijdelijk terecht in noodopvang kazerneterrein

5 november 2020 om 17:02 Maatschappelijk

EDE De zogenoemde ‘buitenslapers’ kunnen van 1 december tot uiterlijk 15 april 2021 overnachten in het PMT-gebouw op het voormalige kazerneterrein. Dat maakte de gemeente Ede donderdagmiddag bekend. Wijkbewoners zijn dezelfde dag per brief geïnformeerd.

De gemeenteraad nam op 8 oktober 2020 al een motie aan waarin het college wordt gevraagd om zo spoedig mogelijk een noodopvang te realiseren voor de ‘buitenslapers’. Dat zijn mensen die geen opvangplek hebben in de reguliere opvang, zoals het sociaal pension.

TWINTIG LOCATIES Vervolgens is het college van burgemeester en wethouders aan de slag gegaan en zijn meer dan twintig locaties verkend die in aanmerking konden komen voor een tijdelijke noodopvang van daklozen. 

Het PMT-gebouw op het kazerneterrein, ook bekend als het voormalige Pizza & Pizza-pand, bleek het enige onderkomen dat voldoet aan de criteria van het college. Daarom heeft het college besloten dat het PMT-gebouw voor de winter wordt ingericht om daklozen op te vangen. Naar verwachting kunnen de buitenslapers hier zodra het gaat vriezen en in ieder geval rond 1 december worden opgevangen. 

EXTRA TOEZICHT De gemeente stelt dat extra maatregelen worden genomen om overlast in de wijk zoveel mogelijk te beperken. Daarbij wordt gedacht aan begeleiding voor de tijdelijke bewoners, extra toezicht en de inzet van beveiliging. Wijkbewoners zijn door de gemeente uitgenodigd om mee te denken over de maatregelen. 


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie