Afbeelding
Resto VanHarte

Resto VanHarte start soepactie voor meer verbinding in de buurt

16 november 2020 om 10:41 Maatschappelijk

EDE Vanwege de coronamaatregelen is het buurtrestaurant van Resto VanHarte in woonzorgcentrum De Pleinen momenteel gesloten. Om toch in contact te blijven met haar gasten, bezorgt het team van Resto VanHarte sinds twee weken elke maandag, woensdag en vrijdag gratis soep in de buurt. Elke dag wordt een ander recept klaargemaakt. Aanstaande woensdag helpt wethouder Jan Pieter van der Schans met het uitdelen. ,,Ik vind de soepactie een bijzonder sympathiek initiatief en ik draag er graag mijn steentje aan bij”, aldus de wethouder.

Buurtbewoners kunnen zelf hun favoriete soeprecept doorgeven. Dit kan aan de deur, via de mail of telefoon en via Facebook. De chef-kok van Resto VanHarte bereidt het recept vervolgens samen met zijn vrijwilligers en deelt deze uit. Vanaf eind december kunnen mensen ook stemmen op hun favoriete soep. De bedenker van het beste recept wint vervolgens een soeppan met soepgroente.

,,We vinden het heel jammer dat we momenteel geen gasten kunnen ontvangen in De Pleinen”, zegt manager Peter Heslinga. ,,Dit is extra schrijnend omdat de coronamaatregelen zorgen voor veel eenzaamheid. Met deze soepactie blijven we toch met onze gasten in verbinding. We kunnen elkaar even zien, een praatje maken en hen ook uitnodigen om ons te bellen als ze daar behoefte aan hebben. We hopen dat we hen snel weer kunnen ontvangen in ons buurtrestaurant. Want samen eten is waar het bij Resto VanHarte om draait.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie